• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: S. K./Tanjug

23.08.2024

10:31

"Vučić odlično shvata svoj glumački posao": Mirjana Karanović o mlađem kolegi i svom novom filmu "Majka Mara"

Shutterstock/ATA images

Kultura

"Vučić odlično shvata svoj glumački posao": Mirjana Karanović o mlađem kolegi i svom novom filmu "Majka Mara"

Podeli vest

Glumica Mirjana Karanović kaže da se u svom novom rediteljskom filmu "Majka Mara" bavi ženama koje su bliske njenim godinama.

- Zanimala me krizna situacija u kojoj, kada imaš toliko godina, čini ti se da je svet stao. Da nema više nikakvog načina da nastaviš bilo kojim putem, da se nalaziš u bespuću i da nema nikakvih staza koje vode iz toga - počinje priču Mirjana.

Mirjana Karanović, koja je i koscenarista filma, a tumači i naslovnu ulogu, dodala je da joj je takva situacija zanimljiva, jer je u trenutku kada je bila napunila 50 godina "često razmišljala o tome - šta sad?"

- Da li ima za mene neki prostor ili jednostavno treba da se pomirim sa tim da sam stara? I trebalo mi je vremena da prihvatim svoju starost, iako se ne osećam staro. Imam godine koje označavaju starost. Imam i dalje u sebi mladog duha. I ta kombinacija me izuzetno drži - priča Karanović.

Foto: This and That Productions

Mirjana u filmu "Majka Mara"

Film za koji su scenario pisali Maja Pelević, Ognjen Sviličić i Mirjana Karanović, uz saradnju Srđana Koljevića (1966-2023), je priča o Mari, uspešnoj poslovnoj ženi, koja se skrhana zbog prerane smrti sina, otuđuje se od porodice i prijatelja i odbija da komunicira sa svojim bližnjima. Ona potom upoznaje sinovljevog bliskog prijatelja i u odnosu sa njim pronalazi utehu i mir.

Karanović je istakla da Mara dolazi u situaciju da otkrije da ima i dalje duboko u sebi sakrivenu životnu energiju koju je potisnula u ime stabilnog života.

Foto: This and That Productions

Mirjana u filmu "Majka Mara"

Prema njenim rečima, "uznemirenost zapravo čini da se osećaš živ", a "mladi ljudi su puni energije i stalno nečemu teže, stalno su nestrpljivi, nečemu idu, žele nešto da postignu".

U stvaranje filma "Majka Mara", Karanović je uložila "dosta svojih emotivnih stanja".

- Nisam nikad bila definitivno sigurna da je to što radim dobro. Možda to niko neće razumeti, pošto je takva tema. Onda sam se pustila i uradila sam najbolje što sam mogla i tu sam mirna - rekla je Karanović.

Mirjana kaže da su reakcije publike na film "Majka Mara" na Filmskom festivalu u Sarajevu premašila njena očekivanja.

Foto: This and That Productions

Mirjana i Vučić u filmu "Majka Mara"

- Nisam očekivala tako dobar prijem. Rekla sam sebi "neću ništa da očekujem", dozvoliću da se dogodi šta god se dogodi - rekla je Karanović.

Govoreći o odnosu glume i režije, Karanović je rekla da su to dva načina da stigne do šire slike, dok je režija veći prostor u kojem može da izrazi svoju kreativnost.

U "Majka Mari" pored Mirjane igraju i Boris lsaković, Pavle Čemerikić i Jelena Ćuruvija, dok je glumca Vučića Perovića još u pripremi filma videla u jednoj od glavnih uloga, dodavši da ga "tek čeka ozbiljna popularnost i karijera".

Foto: Printscreen/Youtube

Glumac Vučić Perović

- Vučića znam od ranije, zajedno smo radili na nekom studentskom filmu i tad sam ga upoznala kao veoma profesionalnog i promišljenog glumca, koji veoma ozbiljno shvata svoj glumački posao - objasnila je Karanović.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Sprema se napad?! Uzbuna u NATO bazi u Nemačkoj!
alarm!

Sprema se napad?! Uzbuna u NATO bazi u Nemačkoj!

Vazdušna NATO baza u nemačkom gradu Gajlenkirhenu i danas ostaje u stanju povišene pripravnosti, izjavila je portparolka baze nakon što je tokom noći podignut nivo bezbednosti na osnovu obaveštajnih informacija koje ukazuju na potencijalnu pretnju.

23.08.2024

12:02

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija