• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: S. K.

28.08.2024

12:27

Sećate se Pantićevog najstarijeg sina iz "Tesne kože"? Razvod ga dotukao pa otišao na Svetu Goru: "Hilandar me je sačuvao da budem živ"

Informer/YouTube printscreen

Kultura

Sećate se Pantićevog najstarijeg sina iz "Tesne kože"? Razvod ga dotukao pa otišao na Svetu Goru: "Hilandar me je sačuvao da budem živ"

Podeli vest

Gojko Baletić je srpski pozorišni, filmski i televizijski glumac.

Slavu je stekao ulogom Branka Pantića, sina Dimitrija Pantića (Nikola Simić), u hit komediji "Tesna koža".

Igrao je u sva četiri dela ovog popularnog filma, a nakon toga je glumio u brojnim projektima, uglavnom sporedne i epizodne uloge.

Gojko je nedavno u jednom intervjuu rekao da je teško podneo razvod od tadašnje supruge Bojane Nikitović i da je utehu i spas potražio na Hilandaru.

Foto: Printscreen/Youtube

Gojko Baletić kao Branko Pantić u "Tesnoj koži"

- Ja sam sedam godina bio u braku sa našom čuvenom kostimografkinjom, čuj, našom, svetskom kostimografkinjom Bojanom Nikitović, sa kojom imam sina Vuka. Razvod mi je jako teško pao. Bila je to traumatična i gorka pilula i stvarno mislim da ljudi treba da urade sve da spreče to, a ne da se samo okrenu i odu. A posle trpe ljudi, a naročito deca. Bio sam u teškom stanju i javio mi se glas da treba da odem u Hilandar. To je bilo pre 25 godina i bilo je teško doći, jer je bilo dosta začkoljica i papirologije - počeo je priču Baletić i opisao koliko se tamo zadržao:

Foto: Printscreen/Youtube

Gojko Baletić danas

- Ostao sam 20 dana. Obilazio sam manastire na Svetoj gori. Posetio sam naše isposnike u Karulji. Bio sam na liturgijama, družio se, radio i sve me je to taklo u srce. Jednog trenutka sam osetio da me je Bog takao u srce i Duh sveti. Kada sam se vratio, prvi put sam zadobio jednu veliku blagodet, koja se s vremenom krnji. Krenuo sam da idem svake godine, mene je bratstvo Hilandara jako lepo primilo i ja im blagodarim na tome. Hilandar me je sačuvao da budem živ kao čovek i pametniji. Vaspitao me je. Nisam više mogao bez toga da živim. Poslednji put sam išao pred koronu i poveo sam Vuka, trenutno mi se ne otvara i ne znam kad ću ponovo otići - rekao je Gojko.

Poznati glumac je ispričao da je išao i na poklonjenje u Jeruaslim.

- Od 2004. godine nosim titulu hadžije. U organizaciji pokloničke agencije SPC Dobročinstvo otišao sam u Jerusalim. Krenuli smo iz Beograda - Vaznesenjska crkva. Proveo sam petnaest dana u Svetoj zemlji. Jedanaest dana sam bio u Jerusalimu, tri u Galileji i jedan u Tel Avivu. Hodočašće podrazumeva da se živi u hrišćanskom duhu. Bili smo tamo za vreme velikog posta, koji se 2004. godine poklopio s rimokatoličkim Uskrsom. Jerusalim je vrio od ljudi, što je bilo posebno uzbuđenje. Obišli smo sveta mesta uz čitanje prigodnih tekstova, počev od Hristovog groba. Imali smo simbolično krštenje u Jordanu. To je izuzetan, uzvišen put, pun vere. Jako sam ponosan na taj duhovni put, nakon čega sam osetio još veću blagodet i sreću - rekao je Baletić.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

Bulatović: Đilasovoj opoziciji smeta Vučić i sve ono što je on uradio za Srbiju i naš narod, što oni ne bi postigli hiljadama godina - Gledajte i učite!
Politika

Bulatović: Đilasovoj opoziciji smeta Vučić i sve ono što je on uradio za Srbiju i naš narod, što oni ne bi postigli hiljadama godina - Gledajte i učite!

Povodom antisrpske kampanje koju provode samozvani „profesionalni i nezavisni“ mediji, zajedno sa propalom opozicijom pod vođstvom Dragana Đilasa, ali i satanizacije svega što je zdravo srpsko, nacionalno i patriotsko, kao i povodom svakodnevnih sve jačih napada i poziva na linč i ubistvo predsednika Srbije Aleksandra Vučića, direktno Draganu Đilasu i njegovim gladnim i besnim psima imam da poručim samo jedno – nećete se vratiti na vlast, patriotska Srbija će opstati i ostati, živeo Aleksandar Vučić i živela Srbija!, rekao je narodni poslanik sa liste „Aleksandar Vučić – Srbija ne sme da stane“ Dejan Bulatović.

28.08.2024

16:22

TV

Ne prestaju pretnje na Vučićev račun! Iza Ćute stoji jedna ozbiljna organizacija! (VIDEO)
Live TV

Ne prestaju pretnje na Vučićev račun! Iza Ćute stoji jedna ozbiljna organizacija! (VIDEO)

Lider opozicije Aleksandar Jovanović Ćuta ponovio je u ponedeljak na N1 pretnje građanskim ratom i ubistvom predsednika Srbije Aleksandra Vučića, stao u zaštititu Severine Vučković, izvređao novinare i medije čija uređivačka politika mu se ne sviđa i najavio njihovu zabranu. Ove izjave komentarisao je član Predsedništva Srpske napredne stranke Miroslav Čučković tokom gostovanja u "Info jutru".

28.08.2024

10:33

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija

Ovako Srbi slave Veliku Gospojinu na Kosmetu
Srbija

Ovako Srbi slave Veliku Gospojinu na Kosmetu

Jedan od najvećih pravoslavnih praznika – Velika Gospojina danas se proslavlja širom Kosova i Metohije, uprkos gotovo svakodnevnom teroru šiptarske vlasti koju predvodi Aljbin Kurti.

28.08.2024

13:28