• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: S. K.

04.09.2024

12:02

"Sa sobom je uvek nosio sveščicu u kojoj je sve beležio": Ivana Mihić se oprostila od Bore Đorđevića pa otkrila nepoznate detalje iz njegovog života

ATAIMAGES/Zoran Sinko

Kultura

"Sa sobom je uvek nosio sveščicu u kojoj je sve beležio": Ivana Mihić se oprostila od Bore Đorđevića pa otkrila nepoznate detalje iz njegovog života

Podeli vest

Rok muzičar, pesnik i tekstopisac Borisav Bora Đorđević preminuo je danas u 72. godini.

Od njega se opraštaju mnoge javne ličnosti, a o svom velikom prijatelju progovorila je i glumica Ivana Mihić.

- Sa čudesnim Borom sam se poznavala pre svega profesionalno. Komponovao je muziku za film "Uslovna sloboda" Miroslava Živanovica u kome sam igrala te smo se često družili na snimanju u Belanovici gde je film sniman. Producent filma bio je sjajni glumac Tihomir Arsić koji je bio veliki Borin prijatelj. Borinim odlaskom oni su i sada negde zajedno u nekom stvaralačkom zanosu s obzirom da nas je i Tihomir nenadano napustio pre nekoliko godina. Boru ću pamtit pored sveg njegovog veličanstvenog muzičkog stvaralaštva i po jednoj sveščici koju je uvek sa sobom nosio i u kojoj je beležio stihove ili misli svojih trenutnih inspiracija. Umeo je i da ih izlaže i rado ih je govorio pred onima sa kojima je sedeo na druženjima gde god da se nalazio. Oči njegove uvek su gorele jer mu je duša bila živo radoznala - rekla je Ivana za Kurir i nastavila:

Foto: Instagram printscreen

 

- Sa mojim ocem Gordanom sarađivao je na mjuziklu "Lutka sa naslovne strane" u Pozorištu na Terazijama za koji je Gordan pisao dramski tekst. Bora je dugi niz godina prijateljevao i sa jednim od mojih ujaka Čedom Čukićem. Bili su obojica inteligentni, beskrajno duhoviti i hrabri. Sa Borom odlazi još jedan svet ljudi uz koje smo se svi osećali sigurni jer su bili uvek tu da glasno ukažu na anomalije društva, svakojake nepravde i greške. Mir njegovoj duši.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Vesti

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Trener Partizana: Uradili smo sve da vratimo Lučića i Milutinova
Partizan

Trener Partizana: Uradili smo sve da vratimo Lučića i Milutinova

Partizan je prethodnih godina uradio sve da vrati Vladimira Lučića i Nikolu Milutinova, ali kad nešto ne ide, onda ne ide, otkriva pomoćni trener Partizana Vladimir Androić! Prvi saradnik legendarnog Željka Obradovića poručuje da je klub iz Humske nameravao da vrati dvojicu dugogodišnjih reprezentativaca, ali da pošto to nije uspeo, okrenuo se pojačanjima iz inostranstva.

04.09.2024

10:01

Planeta

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija

Ovde se čuva jedna od najvećih svetinja Srbije! Istorija koju malo ko zna: Nekada je bio bolnica, a sada jedan od najlepših manastira
Srbija

Ovde se čuva jedna od najvećih svetinja Srbije! Istorija koju malo ko zna: Nekada je bio bolnica, a sada jedan od najlepših manastira

Fruškogorski manastiri nisu samo mesta duhovnosti koja se pohode svaki put kada je potrebno pronaći utočište i duševni mir, već i značajni centri istraživanja i proučavanja prošlosti. Zahvaljujući istrajnosti i kontinuitetu postojanja, oni danas baštine i od zaborava čuvaju neke od najvažnijih priča iz davnina, značajnih kako za Frušku goru, tako i za Vojvodinu i čitavu Srbiju.

03.09.2024

23:07