• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: S. K.

07.09.2024

14:11

(FOTO) Sahranjena Rada Đuričin u krugu porodice i najbližih prijatelja: Nije bilo govora, za kraj dobila aplauz

Informer, Novak Đurović

Kultura

(FOTO) Sahranjena Rada Đuričin u krugu porodice i najbližih prijatelja: Nije bilo govora, za kraj dobila aplauz

Podeli vest

Glumica Rada Đuričin sahranjena je danas u rodnom Vršcu. Njena poslednja želja bila je da počiva u porodičnoj grobnici sa roditeljima.

Od Rade su na Gradskom groblju u Vršcu između ostalih došli da se oproste glumica Vjera Mujović, reditelj Ljubiša Ristić, novinarka Vesna De Vinča i pozorišna rediteljka i profesorka Ivana Vujić.

Na Radinu sahranu došao je i glumac Ivan Bosiljčić.

Niko od prisutnih nije održao nikakav govor, a za kraj, Rada Đuričin je dobila aplauz i na taj način su se porodica, prijatelji i kolege poslednji put pozdravili sa legendarnom glumicom.

Rada je o svom gradu uvek govorila s ponosom.

Foto: Informer

 

- Rođena sam i odrastala u lepoj varoši, u gradu Jovana Sterije Popovića, Paje Jovanovića, Vaska Pope. U svešteničkoj porodici, uz oca, sveštenika Marinka, tako su ga svi zvali, a tako se sad zove i jedna ulica u Vršcu, uz majku Milevu i sestru Nadu - izjavila je glumica ranije za medije.

Foto: Informer

 

Rada je preminula u sredu, 4. septembra u Beogradu u svojoj 91. godini života. Iza sebe je ostavila sina Radana kojeg je dobila iz braka sa Dragoslavom Popovićem.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija