• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: S. K.

11.09.2024

12:24

Premijera predstave "Niko nije zaboravljen i ničega se ne sećamo" u Ateljeu 212

Boško Đorđević

Kultura

Premijera predstave "Niko nije zaboravljen i ničega se ne sećamo" u Ateljeu 212

Podeli vest

Premijera u Ateljeu 212 nedelja 15.septembar u 20h scena Mira Trailović predstava Niko nije zaboravljen i ničega se ne sećamo prema istoimenom romanu Mirjane Drljević u dramatizaciji Slobodana Obradovića i režiji Bojane Lazić.

Roman Niko nije zaboravljen i ničega se ne sećamou osnovi je detektivski roman koji prati istragu tri nestale devojke. Inspektorka Lepa Vidić i sama majka, istražujući slučaj nestalih devojaka upoznaje svet njihovih majki.

Taj svet bliskih prijateljica iz detinjstva uronjen je u iskustva i sećanja na ratnu prošlost devedesetih godina prošlog veka. Lepa Vidić u rasvetljavanju kompleksnog i konkretnog zločina iza sadašnjosti, razotkriva klupko sukoba i zločina iz prošlosti, rasvetljavajući priču o društvu uopšte. Periša Perišić je u pogovoru roman precizno okarakterisao i kao "forenziku kolektivnog pamćenja". 

Foto: Boško Đorđević

 

Niko nije zaboravljen i ničega se ne sećamo je pobednički rukopis konkursa izdavačke kuće Booka i OTP banke za najbolji neobjavljeni roman. Takođe je bio u najužem izboru za NIN-ovu nagradu, te u izboru za nagradu Meša Selimović. 

Mirjana Drljević, rođena 1971. u Beogradu, autorka je drame San o Svetom Petru Cetinjskom igrane u Crnogorskom narodnom pozorištu i javno čitane u Narodnom pozorištu u Beogradu, kao i drame Suncokreti izvođene u Narodnom pozorištu "Sterija" u Vršcu.

Foto: Boško Đorđević

 

Niko nije zaboravljen i ničega se ne sećamo njen je debitantski roman.

Bojana Lazić je rediteljka zapažene internacionalne karijere, kojoj će ovo biti prva saradnja sa Pozorištem Atelje 212. 

Foto: Boško Đorđević

 

Pored rediteljke i autora dramatizacije, autorski tim predstave čine kompozitor Vladimir Pejković, kostimografkinja Biljana Tegeltija Bojanić, scenografkinja Zorana Petrov, saradnik za scenski pokret Damjan Kecojević, a organizator je Boško Radonjić. 

U predstavi Niko nije zaboravljen i ničega se ne sećamo igraju glumice, Aleksandra Janković, Borjanka Ljumović , Radmila Tomović, Anastasija Mandić i Snežana Savić.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija