• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: S. K.

12.09.2024

10:46

Biljanu Srbljanović prijavio student zbog zloupotrebe: "Prouzrokovala mi je niz neprijatnosti"! Dramaturškinja u sve uplela Gagu Antonijevića i Lordana Zafranovića

ATAIMAGES/printskrin

Kultura

Biljanu Srbljanović prijavio student zbog zloupotrebe: "Prouzrokovala mi je niz neprijatnosti"! Dramaturškinja u sve uplela Gagu Antonijevića i Lordana Zafranovića

Podeli vest

Biljanu Srbljanović prijavio je student Fakulteta dramskih umetnosti I. S. (puno ime i pezime poznato redakciji) zbog kako navodi, zloupotrebe njegovog studentskog rada u privatne svrhe!

Student je poslao zvaničan dopis FDU u Beogradu u kojem je Biljana Srbljanović zaposlena kao redovni profesor i obratio im se sa molbom da pokušaju da reše njegov slučaj.

Naime, kako I. S. tvrdi, poznata dramaturškinja i profesorka je njegov seminarski rad, bez njegove dozvole i saglasnosti iskoristila u privatne svrhe u sudskom procesu između dvojice reditelja Lordana Zafranovića i Predraga Antonijevića.

Foto: printscreen

Reditelji Predrag Gaga Antonijević i Lordan Zafranović

Student je, kako kaže, sada primoran da bez svoje volje učestvuje u tom suđenju.

Foto: ATAIMAGES/printskrin

 

Informer je došao u posed njegovog dopisa Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu i prenosimo ga u celosti:

"Fakultet dramskih umetnosti u Beogradu

Predmet: Prijava o zloupotrebi i neovlašćenom korišćenju studentskog rada u privatne svrhe profesorke FDU

Poštovani,

Na osnovu Člana 1. Pravilnika o zaštiti od zlostavljanja u obrazovnom i radnom procesu na Univerzitetu umetnosti u Beogradu želim da prijavim profesorku Biljanu Srbljanović koja je svojim postupkom neovlašćenog korišćenja mog seminarskog rada iz predmeta "Osnove dramturgije transmedijske adaptacije teksta" u sudskom procesu između Lordana
Zafranovića i Predraga Antonijevića narušila moj integritet i prouzrokovala okolnosti koje smatram neposrednim uznemiravanjem jer sam primoran da budem deo sudskog procesa u kojem ne želim da učestvujem.

Ovim postupkom profesorka Srbljanović mi je prouzrokovala niz neprijatnosti.
Pokušao sam da nađem način da zaustavim ovaj postupak i da se moj rad povuče iz tog sudskog procesa, međutim profesorka nije izrazila volju da ispravi taj neovlašćeni postupak, niti je pravna služba Fakulteta dala opciju moje zaštite, nego me je savetovala da se obratim sudu.
Zbog svih ovih okolnosti u kojima se neželjeno nalazim prijavljujem ovaj slučaj i Vama u nadi da ćete mi moći pomoći da zaštitim svoju privatnost ili bar u krajnjoj liniji da sprečim da se ovakve stvari u budućnosti ne ponove nekome od mojih kolega.

Unapred zahvalan!
I. S.
Student
Master studije
Snimanje i dizajn zvuka"

Foto: Privatna arhiva

 

Pozvali smo Biljanu Srbljanović kako bismo dobili komentar od nje povodom ovog slučaja, ali ona se do objavljivanja ovog teksta nije javljala na broj telefona poznat redakciji.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija

Ko se još ovako igra? Ima ih...
Srbija

Ko se još ovako igra? Ima ih...

Prvi učitelji se nikada ne zaboravljaju i dobro se pamte njihove lekcije. A inicijativu jednog učitelja iz Kovina pre deceniju i po tamo su rado prihvatili i odrasli, i evo šta svake godine rade.

12.09.2024

10:45