• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: S. K.

16.09.2024

10:47

Priprema se mjuzikl sa hitovima Bore Čorbe: Žarko Jokanović otkrio detalje novog projekta

ATAIMAGES/Informer

Kultura

Priprema se mjuzikl sa hitovima Bore Čorbe: Žarko Jokanović otkrio detalje novog projekta

Podeli vest

Dramaturg Žarko Jokanović kaže da se raduje novoj predstavi u Teatru "Odeon" u režiji Marka Jovičića koja će sigurno biti podjednako posebna i dirljiva

Beograd je dobio novo pozorište "Odeon", a proteklog vikenda publika je mogla da vidi nekoliko izvođenja mjuzikla "Lu" s potpisom Željka Mitrovića. Mnoge javne ličnosti i ljubitelji umetnosti došli su da pogledaju pozorišni prvenac medijskog maga i vlasnika Pinka.

Podršku kulturi pružili su i Milica Milša i Žarko Jokanović, Branislav Lečić, Iva Štrljić, Danica Ristovski, Ljubiša Ristić i mnogi drugi.

Foto: informer.rs

 

Autor ovog mjuzikla Željko Mitrović je odlučio da u svom prvencu donese na scenu priču o ljubavi, ali i večitoj borbi dobra i zla. Predstava o princu tame Luciferu, za prijatelje Lu, koji je po kazni poslat na zemlju, među ljude, na momente postaje i urnebesna komedija. Jedan od junaka političar Srba i njegova sekretarica odmah su osvojili srca publike. A u priči i sam đavo, na kraju, upada u sopstvenu klopku. Šansu da prvi put zaigraju na sceni dobili su i neki novi glumci, koje je predvodio gost iz Makedonije Žarko Dimoski.

Foto: Informer

 

Predstava se veoma dopala i dramaturgu Žarku Jokanoviću.

- Kao prvo, želim da kažem da je izuzetno važno i značajno što je Beograd dobio novo pozorište, verovatno prvo posle Titovog vremena. Datum 13. septembar 2024. treba da bude proglašen za praznik kulture. "Odeon" je jedno digitalno pozorište koje koristi potpuno nove tehnologije dosad nepoznate na ovim prostorima, verujem i u svetskim okvirima, ovo je nešto zaista izuzetno i posebno. Impresioniran sam predstavom koju sam gledao. Njenu podelu čine glumci iz serije "Zakopane tajne", čiji sam autor. Drago mi je što su iskoristili svoju šansu i što su nam pružili takav spektakl kakav Beograd nije video. Godinama se priča kako pozorište treba da pomera svoje granice, a prvi put smo to videli na sceni. Ono se kreće između realnosti i mašte. Sjajna muzika i tehnička podrška su nas ostavile bez dana. Dobre su režija i gluma,sjajno su otpevani songovi. Moraću još jednom da pogledam ovu predstavu. Mislim da će biti prekretnica u pozorišnom životu - kaže Jokanović za Kurir.

Foto: ATAIMAGES

 

Njega je posebno oduševilo što ovo nije samo vesela predstava o ljubavi.

- Ona ima i neku svoju duboku filozofsku osnovu, ali istovremeno je dramaturški vrlo interesantna, jer govori i o nekim drugim stvarima. "Lu" je i ozbiljna društvena kritika i ima svoje mnogo dublje značenje. Najlepše je što je predstava prožeta humorom. Publika će u njoj uživati na različite načine - smatra poznati dramaturg.

Na kraju smo ga upitali o samom repertoaru.

Foto: Ataimages

 

- Nemam neke posebne želje. Unapred se radujem predstavi koju će režirati Marko Jovičić, direktor "Odeona" i jedan od najtalentovanijih reditelja, a to je mjuzikl s muzikom Bore Đorđevića. Biće to posebno, dirljivo i značajno. Bora je nedavno preminuo. Nisam ljubitelj franšiza i stranih mjuzikla. Mnogo su nam potrebniji domaći mjuzikli. Imamo puno kreativnih ljudi. Nadam se da će "Odeon" biti pozorište komedije i mislim da je to nešto što Beogradu nedostaje - zaključuje Žarko Jokanović.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

Ministar Momirović o akciji "Najbolja cena": Građani mogu da uštede i do 25 odsto kućnog budžeta!
Društvo

Ministar Momirović o akciji "Najbolja cena": Građani mogu da uštede i do 25 odsto kućnog budžeta!

Građani mogu da uštede i do 25 odsto kućnog budžeta ukoliko kupuju proizvode na akciji „Najbolja cena“ Beograd, 16. septembar – u poslednje tri nedelje, broj maloprodajnih objekata širom Srbije, u okviru akcije “Najbolja cena”, značajno je porastao, a ono što je najvažnije da građani danas troše četvrtinu manje novca u svojim budžetima za iste proizvode nego pre početka akcije, izjavio je ministar trgovine Tomislav Momirović

16.09.2024

19:13

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Crno im se piše! Zaharova najavila haos Velikoj Britaniji!
Planeta

Crno im se piše! Zaharova najavila haos Velikoj Britaniji!

Ruska strana će pronaći način da podseti Britaniju koliko je bila uprljana svojim interakcijama sa nacistima izjavila je danas portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova, komentarišući izjavu britanskog kolege Dejvida Lamija, koji je Rusiju uporedio sa fašističkom državom.

16.09.2024

23:00

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija