• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: S. K./Tanjug

19.10.2024

09:30

Danas se otvara Beogradski sajam knjiga, počasni gost Kuba

Informer

Kultura

Danas se otvara Beogradski sajam knjiga, počasni gost Kuba

Podeli vest

Danas se otvara Međunarodni beogradski sajam knjiga koji će pod sloganom "Reč je slobodna" trajati do 27. oktobra.

Sajam će otvoriti pesnikinja Milena Marković, a počasni gost je Republika Kuba.

Direktorka Beogradskog sajma Danka Selić istakla je ranije da je to najznačajnija i najposećenija manifestacija koja se održava u zemlji i regionu.

- Na ovogodišnjem Sajmu knjiga predstaviće se 418 direktnih izlagača iz zemlje i inostranstva. Ukoliko ste imali priliku da prošetate beogradskim sajmom, primetićete da su štandovi već postavljeni i da izlagači sređuju svoje izložbene prostore za svečano otvaranje - rekla je Selić.

Foto: Informer

 

U okviru gostovanja na ovogodišnjem sajmu, Kuba će predstaviti svoju tradiciju i kulturnu raznovsnost kroz dela naučnika, pisaca, pesnika i umetnika.

Urednik programa Sajma knjiga Sanja Milić izrazila je zadovoljstvo što će u ime Kube govoriti pesnik Migel Barnet, a u ime Srbije književnica Marković.

Programi za decu biće održani u sali "Jovan Jovanović Zmaj", a biće predstavljena programska celina pod nazivom "Sumnjivo lice" po komediji Branislava Nušića. Program obuhvata i različite tribine, programske celine, a biće održani i "Porodični dani" 21. i 22. oktobra.

Foto: Informer

 

Organizatori su najavili i goste ovogodišnjeg sajma knjiga, a to su slovenačka antropološkinja Nataša Rogelja, engleski novinar i pisac Toni Parsons i nagrađivani prevodilac i pisac David Unger.

Tradicionalno će biti dodeljene nagrade, a izdavač godine, dečja knjiga godine, specijalno priznanje za izdavača, knjigu ili strip, su samo neke od njih. Pored sajma knjiga, u isto vreme, od 19. do 27. oktobra, pod sloganom "Obrazovana Srbija, uspešna Srbija" biće održan i 53. Sajam obrazovanja i nastavnih sredstava pod pokroviteljstvom Ministarstva prosvete.

Foto: Informer

 

U okviru ovog sajma biće obuhvaćeni svi segmenti obrazovnog sistema kao što su formalno i neformalno obrazovanje, profesionalna orijentacija, preduzetništvo, edukacija i drugo. Ovaj program obuhvata raznovrstan prateći program, ali u "Školski dan" koji će biti održan 24. oktobra.

"Školski dan" namenjen je organizovanim posetama učenika, nastavnika, studenata i profesora, kao i sadržajan program namenjen starijim i mlađim školarcima. Pokrovitelj sajma je Ministarstvo prosvete.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija