• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: ljubav&zdravlje/J.Ž.

02.02.2021

13:47

GLUMICA KOJA JE NAŠLA DUŠEVNI MIR: Dobro se osećam U SVOJOJ KOŽI, a samo se to RAČUNA!

Showbiz

GLUMICA KOJA JE NAŠLA DUŠEVNI MIR: Dobro se osećam U SVOJOJ KOŽI, a samo se to RAČUNA!

Podeli vest

Mogu reći da sam zadovoljna "u pidžami." A samo se to računa, kakvi ste kad ugasite svetlo pred spavanje, bez raznih senzacija koje nas okružuju, kaže glumica Nataša Marković

Nataše Marković se sećamo kao jedne od "Lisica" u čuvenoj domaćoj verziji serije "Seks i grad"... Sve nas je oduševila u "Komšijama", porodičnoj TV priči, a onda smo je donedavno gledali u seriji "Slučaj porodice Bošković" kao otkačenu i simpatičnu mamu Danijelu. Ova porodična serija o Boškovićima, koji stalno vode rat sa svojim tinejdžerima i komšijom, bila je najgledaniji program RTS-a u vreme emitovanja.

Glumica, uporedo sa TV ulogama, igra u pozorištu, a nova predstava "Ružni, prljavi i zli" u njenom matičnom Beogradskom dramskom pozorištu pokupila je odlične kritike.
Nataša je poznata i po tome što obožava egzotična putovanja, sa kojih se vrati, kako je pričala, potpuno osvežena i puna utisaka.

Nikada neću zaboraviti...

 

Koje putovanje nikada nećete zaboraviti?
- Jug Etiopije, dolina reke Omo. Mesto gde živi puno različitih grupa naroda, pa i Mursi, poznati po ženama koje na donjoj usni nose tanjire od gline. Cela Etiopija je prelepa. Kopija Jerusalima na severu zemlje - Lalibela - čarobna je, naročito u vreme bogojavljenja do koje vernici pešače danima u hodočašću da bi tu svetu noć proveli na tom magičnom mestu. Sveštena lica celu noć pevaju, dok su stene monolitnih crkava preplavljene vernicima zamotanim u bele gaze. Prizori su putovanje kroz vreme, magični...

Rođena je u Kruševcu, udata je za novinara Zorana Ćirjakovića, ali jedna je od onih javnih ličnosti koja o braku i privatnom životu ne voli da govori.

Nataša nam je otkrila gde to želi da otputuje, pa jedva čeka da se sve granice otvore, kako ovih dana čuva svoj zdrav razum, kako se neguje i kako održava vitku liniju.

Serija "Slučaj porodice Bošković" odmah je "kupila" publiku. Šta mislite, zašto je bila toliko gledana?
- Boškovići su topla porodična priča. Mislim da se publika, u moru nešto mračnijih sadržaja i u vremenu korone, uželela vedrine na malim ekranima, a to su nudili Boškovići. Prednost serije je i u tome što zaista može da se gleda porodično, pravljena je za sve uzraste.

I pored svih problema, Boškovići su nasmejani kao i mnoge porodice iz stvarnog života. Kako nam to uspeva?
- Imali smo mi u bližoj istoriji i gore trenutke koje smo prevazilazili. Mislim da imamo neku vitalnost i umeće da kroz vedrinu i dovitljivost rešavamo ne tako lake zadatke.

 

 

Kako ste se spremali za ulogu mame tinejdžera?
- Ja se živo sećam svog perioda puberteta i imam veliku empatiju prema tinejdžerima. A priprema za ulogu Danijele Bošković nije se razlikovala od pripreme za bilo koju drugu ulogu.

Kako se sećate sebe u periodu kada ste bili tinejdžerka? Kakvi ste bili tada?
- Po prirodi sam znatiželjna, a to je period kad svesnije otkrivate svet. Odrastanje je uzbudljivo, na trenutke bolno, burno i neizbežno. Imala sam puno raznih aktivnosti koje su me ispunjavale. Bilo je dinamično i hektično.

O čemu ste tada maštali? Da li ste ostvarili neke svoje tadašnje snove?
- Mogu reći da se dobro osećam u svojoj koži i da sam zadovoljna "u pidžami." Samo se to računa - kakvi ste kad ugasite svetlo pred spavanje, bez raznih senzacija koje nas okružuju. Rad na sebi i upoznavanje sebe dovodi nas do stabilnosti i mira.

Da li možete da nam kažete nešto o ulozi u filmu "Nebesa" Srđana Dragojevića?
- Nebesa su jedan od uzbudljivijih scenarija koji mi je došao pod ruku. Različit od svega što sam do sada radila, kao i uloga koju igram. Radujem se tom filmu i sa nestrpljenjem očekujem premijeru.

 

 

Film zapravo govori o čudima koja su odjednom na raspolaganju običnim smrtnicima... Verujete li u čuda?
- Verujem u rad, uz faktor sreće. Kad bih imala čarobni štapić nestalo bi gladi na planeti zemlji. Bogatstvo na ovoj planeti bi bilo pravednije raspoređeno.

A šta je vaše lično čudo?
- Svaki dan koji mi donese radost iz bilo kog razloga.

Kakav odnos imate prema veri? Vaš brat je odabrao taj put...
- Svako ima pravo na svoju sreću. Svi se trudimo da sopstvenim izborima stignemo do nje. Ako su osobe oko mene, naročito one koje volim, srećne svojim izborima, i ja sam.

Jeste li vi srećni?
- Sreća nam nije data rođenjem, na sreći se radi. Uz sve što život sa sobom nosi, mogu reći da jesam.

Svi znaju da volite da putujete, da birate uvek neke egzotične destinacije? Kako sada preživljavate bez toga?
- Sve vreme korone radila sam "Boškoviće". U međuvremenu sam imala premijeru predstave "Ružni, prljavi i zli" u mom Beogradskom dramskom pozorištu, koja je dobila odlične kritike. Doskoro smo i regularno igrali predstave, tako da, i da sam htela, ne bih mogla da putujem. Okolnosti su takve da se to trenutno ne preporučuje. U planu su bili Uganda i Karamođo narodi, ali sačekaće srećnije vreme.

 

 

Kakve posledice mislite da će dešavanja uzrokovana pandemijom ostaviti na sve nas? Kako vi čuvate svoj zdrav razum?
- Kao i uvek. Okružena sam prijateljima i porodicom. Radim, pozorišta i snimanja nisu stala. Imala sam sreće da koronu nisam dobila, iako sam nemalo puta bila okružena ljudima koji su bili zaraženi.

Kako inače podnosite novu normalnost, bez normalnih izlazaka, bez predstava i publike kao ranije, bez druženja...?
- Pridržavam se pravila, kako privatno, tako i u poslu. Glumci, nažalost, na poslu ne mogu da se zaštite maskom. Nisam ni blizu socijalna kao ranije, nosim masku, držim rastojanje, sve što se savetuje u ovim okolnostima.

Kada ste poslednji put bili u rodnom Kruševcu? Da li ste vezani za taj grad još uvek?
- Jesam, iako nisam u mogućnosti često da odem. Realno gledano, sada sam već veći deo svog života provela u Beogradu nego u Kruševcu. Kruševac je divan grad za odrastanje. Mali, bezbedan, ušuškan...

Često su vas pitali zašto niste mama, a vaše je pravo da to ne budete.
- Navikla sam na glasne i neme osude, trudim se da o tome ne pričam, naročito sa ljudima koji imaju maliciozne komentare.

Kako brinete o svom izgledu? Kako se negujete?
- Ne trudim se previše, u tom segmentu imam više sreće nego pameti - geni. Nemam drugo objašnjenje. Dinamičan nam je posao, drži nas u kondiciji, s vremena na vreme ponešto vežbam. Dinamika posla nam je takva da nije lako održati rutinu.

Šta je za vas zdrava hrana?
- Srećom po mene, nikada nisam volela jaku hranu. Pod jakom mislim na masnu, ne na začinjenu. Putovanja su me naučila da uživam u različitim kuhinjama i neobičnim ukusima.

BILI SU OMILJENI HOLIVUDSKI PAR, A EVO KOLIKO IH JE KOŠTAO RAZVOD! Ostavio ju je u trenutku najveće slave i to zbog ANĐELINE DŽOLI!

SUPRUG NATAŠE NINKOVIĆ JE PRAVI ŠMEKER! Stariji je od nje 15 godina, u braku su preko DVE DECENIJE, a ovako glumica priča o njemu! /FOTO/

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

"Bol je bio sve jači, kao da mi neko lomi prste": Srpkinja  nagazila opasnu ribu na plažu u Grčkoj
Društvo

"Bol je bio sve jači, kao da mi neko lomi prste": Srpkinja nagazila opasnu ribu na plažu u Grčkoj

Osim meduza i vlasulja, turisti u Grčkoj se ponekad susreću i sa ježevima i ribom zvanom Dragon fish koja se drugačije zove i morski pauk, riba Dragana, Drakena. Karakterišu je šare na leđima, sa donje strane ima bodlju okrenutu unazad, a sličnu bodlju ima i na prvom leđnom peraju. Dugačka je do deset centimetara, sakrivena je u pesku pa je nije lako primetiti.

01.07.2024

13:07

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Magazin

Džet set

Srbija