• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

23.03.2023

23:30

MET DEJMON KAŽE DA GA BEN AFLEK "REŽIRA" JOŠ OD SREDNJE ŠKOLE!

Printscreen, Reuters

Showbiz

MET DEJMON KAŽE DA GA BEN AFLEK "REŽIRA" JOŠ OD SREDNJE ŠKOLE!

Podeli vest

Ben Aflek i Met Dejmon glumili su u filmu "Dobar Vil Hanting" i zajedno osvojili nagradu za najbolji originalni scenario, a kako je istakao Aflek, nije prvi put da ga Met pomaže oko glume i usmerava kao režiser.

Prijateljstvo i partnerstvo popularnih glumaca, Bena Afleka i Meta Dejmona datira od srednje škole.

Nakon njujorške projekcije njihovog najnovijeg projekta, "Air", dvojac se našalio da rade zajedno skoro 40 godina.

Aflek, koji režira i glumi u filmu sa Dejmonom, našalio se:

- Nije prvi put da ga nosim - navodi IndieVire, a na sve to se Met nadovezao u svom stilu.

Dejmon se nasmejao i prokomentarisao izjavu svog prijatelja:

- Možda izgleda kao da me je prvi put "režirao". Mislim, radili smo srednjoškolske predstave u kojima je on rekao: "Čoveče, mislim da bi trebalo da to uradiš ovako! On me usmerava oko 40 i nešto godina - zaključio je glumac. 

Foto: Reuters

 

Njihov novi film "Air" priča priču o Nikeu koji je potpisao ugovor sa NBA legendom Majklom Džordanom za ugovor o patikama koji bi promenio biznis i popularnu kulturu.

U filmu takođe glume Džejson Bejtman i Viola Dejvis kao i Džordanova mama.

Iako su se šalili o zajedničkom radu, Dejmon je rekao da je ovo logičan sledeći korak.

- Iskreno, to je bio prirodni napredak - istakao je Met Dejmon da mu zajednički rad prija, a Aflek je zaključio:

- Napisali smo gomilu filmova i zajedno producirali i glumili toliko godina i decenija -  rekao je Aflek koji je dodao:

- Često smo dobijali to pitanje, stalno razmišljam: "Da li je trebalo drugačije?" Zato što je osećaj potpuno isti. I ono što je bilo zaista divno u vezi sa tim je, toliko volim i verujem Metu, i bilo je tako lepo raditi zajedno, bilo je to kao osećaj, želim da se drugi glumci osećaju ovako. Kao kada bi vam neko rekao dok glumite: "Hajde", sve je dobro, volim glumce, volim te, bićeš dobro, svi, uzmi vremena koliko želiš, radi šta misliš da ti je potrebno i bićeš poštovan", to je ta neka energija koju projektuje - zaključio je on. 

Aflek i Dejmon su se upoznali dok su odrastali u Bostonu i završili istu srednju školu (Dejmon 1992, Aflek 1994).

Foto: Beta

 

Prvi put su se zajedno pojavili u "School Ties" iz 1992. pre velikog raspusta sa "Good Vill Hunting" pet godina kasnije.

Dejmon i Aflek ne samo da su zajedno glumili u filmu, već su napisali i scenario koji im je doneo Oskara za najbolji originalni scenario na 70. dodeli Oskara.

Aflek je nedavno podelio važnost svog prijateljstva sa Dejmonom u intervjuu za The Hollivood Reporter.

- Pretpostavljam da je razlog zašto to funkcioniše taj što mu verujem i što ga volim, i znam da je to neko sa integritetom - rekao je. - U ovom poslu, neuspeh je težak, a uspeh je zbunjujući i može da vas natera da se pogubite. Imati to prijateljstvo kao kamen temeljac tokom godina bilo je zaista značajno - istakao je glumac. 

Takođe je otkrio da im je savetovano da ne rade zajedno posle filma „Dobri Vil Hanting“.

- Ono što nas je nateralo da osnujemo zajednički biznis je činjenica da smo želeli da nastavimo saradnju, ali nismo mogli više da glumimo zajedno jer, kako su nam rekli "Pa, ako ne podelite svoje karijere i ne radite svoje stvari, ljudi će vas uvek povezivati. To će biti ograničavajuće" - zaključio je Aflek. 

Foto: Reuters

 

Glumačko-režiserski par nedavno je osnovao novu produkcijsku kompaniju "Artists Ekuiti", koja producira "Air".

„Air“ će biti u bioskopima 5. aprila pre emitovanja na Amazon Prime.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
zora

pre 1 godinu

Prica pricu o Nikeu. Kako glupo zvuci. Ko je Nikeu.Prica pricu o Najke. Aflek i Dejmon su asovu i sve cestitke na istrajnosti prijateljstva u toj djungli.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Kosta K. opet šokira svojim ponašanjem, evo koga prisluškuje!
Hronika

Kosta K. opet šokira svojim ponašanjem, evo koga prisluškuje!

Dečak-ubica, Kosta K. (14) počinio je krvavi pir 3. maja prošle godine u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" na Vračaru kada je ubio devetoro učenika i radnika obezbeđenja ove vaspitno-obrazovne ustanove i od tog dana, on se nalazi na Klinici za neurologiju i psihijatriju za decu i omladinu.

25.06.2024

19:51

Sport

Planeta

Magazin

Džet set

Srbija