• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/D. I.

10.05.2023

08:39

OVAKO JE LUK BLEK ODAO POČAST ŽRTVAMA DVA MASAKRA! Naš predstavnik prošao u finale, a prve večeri Evrovizije Srbiju učinio ponosnom!

printscreen

Showbiz

OVAKO JE LUK BLEK ODAO POČAST ŽRTVAMA DVA MASAKRA! Naš predstavnik prošao u finale, a prve večeri Evrovizije Srbiju učinio ponosnom!

Podeli vest

Srpski predstavnik na "Evrovioziji 2023", Luk Blek sinoć se u prvoj polufinalnoj večeri predstavio pesmom "Samo mi se spava" i prošao u filanale, a tokom svog nastupa odao je počast žrtvama dva masakra koji su počinili maloletni Kosta K. (13) u OŠ "Vladislav Ribnikar" ubiviši osam učenika i radnika obezbeđenja, a ranivši šestoro, kao i Uroš B. koji je okolini Mladenovca počinio krvavi pir ubistvom osam osoba i ranjavanjem 14-oro ljudi.

Luk je sinoć izveo performans za pamćenje i oduševio publiku, ali je jednim gestom pokazao i da je u mislima uz svoje sugrađane koji prolaze kroz veoma teške trenutke. Naime, Luk je tokom nastupa na sebi imao crni flor, ali i crne trake kojima je želeo da poruči da saoseća sa onima koji su izgubili voljene prošle nedelje u čak dva masakra. On je priznao da je armosfera u našoj delegaciji na muzičkom takmičenju narušena zbog velike tuge i žalosti:

Foto: Youtube printscreeen

Simbolima dana žalosti odao počast žrtvama... Luk Blek

- Nije više ista atmosfera. Naravno da su tragedije u Srbiji uticale na ceo tim, kao i na mene. Mnogo je bitnije da se sada bude uz sve te ljude koji su pretrpeli gubitak i traumu, nego da tema bude Evrovizija. Na festivalu radimo samo one stvari koje nismo mogli da otkažemo. Potrudiću se da kroz pesmu pošaljem celom svetu važnu poruku - kazao je Luk Blek juče na konferenciji pred nastup na prvoj polufinalnoj večeri na Evroviziji. 

Foto: Youtube printscreeen

Oduševio sve i prošao dalje... Luk Blek

Naš predstavnik sinoć je nastupio pod rednim brojem tri i zajedno sa još devet predstavnika drugih zemalja plasirao se u finale "Evrovizije". Osim Srbije, u finalu će nastupiti: Hrvatska, Moldavija, Švajcarska, Finska, Češka, Izrael, Portugal, Švedska i Norveška. 

Drugo polufinale "Evrovizije 2023" biće emitovano u četvrtak 11. maja, dok ćemo finale i nešeg Luk Bleka gledati u subotu, 13. maja. 




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Magazin

Džet set

Srbija