• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

18.09.2023

15:14

Pit Dejvidson godinama bio zavisnik od ove supstance! Nakon rehabilitacije poručio samo jedno

EPAimages

Showbiz

Pit Dejvidson godinama bio zavisnik od ove supstance! Nakon rehabilitacije poručio samo jedno

Podeli vest

Pit je nakon dugo godina odlaganja odlučio da ode na rehabilitaciju, zbog čega se nije ni jednog momenta pokajao.

Pit Dejvidson je posle dugo odlaganja rešio da u junu ove godine da ode na rehabilitaciju. 

U medijima se tada pojavila informacija kako on "daje znake posttraumatskog stresnog poremećajaja, te graničnog poremećaja ličnosti", o čemu je i sam imao običaj da govori i javno.

Foto: Beta

 

Nakon što je izašao iz bolnice, Pit je u jednoj emisiji priznao kako je četiri godine svakodevno koristio ketamin, zbog čega je bio prinuđen da ode na rehabilitaciju. 

- Bilo je magično - kazao je osvrnuvši se na svoj boravak u bolnici u poznatom stilu, ali tu se svakako nije i zaustavljao.

- Samo što sam izašao, ljudi. Još imam taj sjaj, od napuštanja te ustanove. Sedma sreća! - dodao je.

 

Dejvidson je i ranije često spominjao svoju borbu za mentalno zdravlje tokom stendapova. On je 2017. godine ispričao i kako je bipolaran, te da je godinu unazad bio i zbog toga na lečenju. Većinu problema on, inače, vezuje za smrt oca, vatrogasca Skota Dejvidsona koji je život izgubio na radnom mestu tokom napada na Kule bliznakinje, 11. septembra 2001.

Foto: Reuters

 

Pit je tada imao sedam godina.

- Moram s vremena na vreme da idem da mi menjaju terapiju. Ne mislim da je rehabilitacija nešto strašno. Imam probleme koje "vučem" od detinjstva i tako je kako je - prokomentarisao je tokom jednog intervjua.

Ketamin

Ketamin je disocijativani anestetik i obično se ubrizgava intramuskularno, a koristi uglavnom u veterinarskoj praksi. Prema istraživanjima britanskih naučnika, pak, male doze imaju vrlo pozitivan uticaj na pacijente koji pate od teške depresije. Međutim, pri pogrešnom korišćenju, loše utiče na pažnju, pamćenje... Dok u značajno velikim dozama izaziva i bunilo (slično kao kod, na primer, kokainskih zavisnika), pa halucinacije, prema podacima dostupnim i onlajn.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Kosta K. opet šokira svojim ponašanjem, evo koga prisluškuje!
Hronika

Kosta K. opet šokira svojim ponašanjem, evo koga prisluškuje!

Dečak-ubica, Kosta K. (14) počinio je krvavi pir 3. maja prošle godine u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" na Vračaru kada je ubio devetoro učenika i radnika obezbeđenja ove vaspitno-obrazovne ustanove i od tog dana, on se nalazi na Klinici za neurologiju i psihijatriju za decu i omladinu.

25.06.2024

19:51

Sport

Planeta

Konačno slobodan! Ovako sada izgleda Džulijan Asanž! (FOTO, VIDEO)
Planeta

Konačno slobodan! Ovako sada izgleda Džulijan Asanž! (FOTO, VIDEO)

Osnivač Vikiliksa Džulijan Asanž izjasnio se krivim po jednoj optužbi za pribavljanje i objavljivanje vojnih tajni SAD, kao rezultat dogovora sa tužiocima američkog Sekretarijata za pravosuđe, čime je obezbedio sebi slobodu, a time je završena i duga pravna saga koja je pokrenula debate o slobodi štampe i nacionalnoj bezbednosti.

26.06.2024

11:28

Magazin

Džet set

Srbija