• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer

20.09.2023

20:00

Moćni muž je isključio sa aparata, ćerka joj nije došla na sahranu! Od javnosti se skrivala istina o nesreći, a onda su obelodanjeni detalji

profimedia

Showbiz

Moćni muž je isključio sa aparata, ćerka joj nije došla na sahranu! Od javnosti se skrivala istina o nesreći, a onda su obelodanjeni detalji

Podeli vest

Dana 13. septembra 1982. godine, Grejs Keli i njena ćerka, princeza Stefani, doživele su saobraćajnu nezgodu.

Uglavnom zbog niza obmanjujućih saopštenja iz palate u Monaku - glavni hirurg bolnice bi ih nazvao "đubretom" u Njujork tajmsu - javnost je bila zavedena kako o prirodi nezgode, tako i o težini povreda princeze Grejs.

Konfuzija u to vreme dovela je do stalnog osećaja da javnosti nije data cela priča, a evo šta se zaista dogodilo.

Prema odlomku iz knjige Renije i Grejs: Intimni portret Džefrija Robinsona, objavljenom u Čikago tribjunu, par je imao karte za voz do Pariza, gde je 17-godišnja Stefani trebalo da krene u školu.

Foto: Pixabay

 

 

Grejsin šofer je dovezao princezin 11-godišnji Rover i ponudio da vozi, ali Grejs je insistirala da ona to može da uradi, jer ne mogu da stanu tri osobe u auto sa prtljagom. Otprilike dve milje izvan La Turbiea, Grejs je promašila posebno oštro skretanje, a onda je automobil sleteo.

Stefaninina sestra Karolin je prenela Robinsonu šta joj je Stefani rekla da se dogodilo u kolima.'' Stefani mi je rekla: 'Mama je stalno govorila, ne mogu da prestanem. Kočnice ne rade. Ne mogu da prestanem.' Rekla je da je mama u potpunoj panici. Stefani je zgrabila ručnu kočnicu. Rekla mi je odmah nakon nezgode: "Povukla sam ručnu kočnicu, ali nije stala. Pokušala sam, ali jednostavno nisam mogla da zaustavim auto."

Grejs i Stefani su hitno prevezene u bolnicu.

Stefani je sledećeg dana puštena iz bolnice sa samo lakšim povredama. Princeza je sa teškim povredama glave i vrata, kao i prelomom noge, prebačena u bolnicu, ali je dan kasnije preminula kada je njen suprug odlučio da bude isključena sa aparata za veštačko održavanje u životu. Umrla je u 52. godini.

Smatra se da je nesreću izazvala princeza Grejs, a Stefani je u jednom intervjuu otkrila da je Grejs imala glavobolju i da je izgledalo kao da se na trenutak onesvestila. Zatim je automobil počeo da skreće, pre nego što je prešao punom brzinom preko litice.

Foto: profimedia

 

 

Smatra se da je Grejs ili pobrkala kočnicu sa gasom, ili nije koristila noge.

U početku je bilo spekulacija da je Stefani, a ne Grejs, bila ta koja je vozila. To je bilo zahvaljujući intervjuima čoveka koji je prvi pronašao mesto nesreće. Napomenuo je da je Stefani izvukao sa vozačeve strane. Kao što je Stefani u međuvremenu razjasnila, to nije bilo zato što je tamo sedela. "Suvozačka vrata su potpuno razbijena", rekla je ona, prenosi The Guardian. "Izašla sam na jedinu pristupačnu stranu, vozačevu."

Foto: profimedia

 

 

Na dan njene sahrane, oplakivali su je Nensi Regan, princeza Dajana i Keri Grant, koji su glumili sa Keli u Hičkokovom filmu Uhvatiti lopova iz 1956. godine, u katedrali Monaka tokom 75-minutne službe koju je gledalo oko 100 miliona ljudi.

Ko je bila Grejs Keli?

Rođena kao Grejs Patriša Keli u Filadelfiji 12. novembra 1929. godine, Keli je glumila u svom prvom filmu, Četrnaest sati, sa 22 godine. Najpoznatija po ulogama u klasicima Alfreda Hičkoka Pozovi M za ubistvo i Prozor iza leđa, Keli je osvojila Oskara za najbolju glumicu za njenu ulogu u Seoskoj devojci, godinu dana pre njenog bajkovitog venčanja sa Renijerom 1956. Par se prvi put sreo 6. maja 1955, kada je Keli bila u Evropi da prisustvuje Kanskom festivalu.

Foto: profimedia

 

 

Poštovana zbog svog šik, potcenjenog osećaja za stil, Grejs je postala Njeno Svetlo Visočanstvo Princeza Grejs od Monaka i odustala od glumačke karijere. Sa princom Renijerom je imala troje dece: Karolin, Alberta i Stefani.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Bude se sile iz senke i slobodan svet! Zašto Iran ćuti o smrti predsednika Raisija?
Live TV

Bude se sile iz senke i slobodan svet! Zašto Iran ćuti o smrti predsednika Raisija?

Još dva dana ima do bruke i sramote u Savetu Evrope. Još veća parodija je što će Nemci sve to da otvore. I dalje se čekaju informacije o padu helikoptera u kom je bio predsednik Irana. Na ove teme u "Info večeri" govorili su novinarka Olivera Miletović, narodni poslanik SNS Uglješa Mrdić i dr Dragan Petrović, Institut za međunarodnu politiku i privredu.

21.05.2024

22:22

Dve tragedije za nedelju dana! Da li neko namerno ubija svetske lidere? (VIDEO)
Live TV

Dve tragedije za nedelju dana! Da li neko namerno ubija svetske lidere? (VIDEO)

Još uvek nema zvaničnih informacija o tome šta se dogodilo sa iranskim predsednikom. Premijer Slovačke na svu sreću je živ, ali ono što se dogodilo je ili namerna opstrukcija ili neverovatan propust njegovog ličnog obezbeđenja. Na sve aktuelne teme u svetu u emisiji "Info dan" govorili su dr Stanislav Sretenović, istoričar i Bojan Dimitrijević, ekonomista.

21.05.2024

16:56

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Ocene Crvena zvezda: Ivanić i Spajić potvrdili fantastičnu sezonu
Crvena zvezda

Ocene Crvena zvezda: Ivanić i Spajić potvrdili fantastičnu sezonu

Fudbaleri Crvene zvezde osvojili su Kup Srbije, pobedivši u finalu Vojvodinu 2:1 (1:0). Igra crveno-belih bila je ubedljivija nego što rezultat pokazuje, a posebno su se izdvojili Uroš Spajić i Mirko Ivanić. Uz malo sreće, igrač utakmice mogao je da bude Šerif Ndijaje, ali su mu poništena dva gola.

21.05.2024

23:00

Planeta

Putin poslao poruku u Iran! Stiže uoči Raisijeve sahrane
NAKON SMRTI IRANSKOG LIDERA

Putin poslao poruku u Iran! Stiže uoči Raisijeve sahrane

Ruski predsednik Vladimir Putin sastao se sa predsednikom Državne dume Vjačeslavom Volodinom, s kojim je razgovarao o pitanjima formiranja vlade i od koga je zatražio da prilikom odlaska na sahranu Ebrahima Raisija prenese iranskom rukovodstvu da Moskva očekuje da će se saradnja između dve zemlje razvijati na isti način kao i do sada i nakon smrti iranskog lidera.

21.05.2024

23:00

(VIDEO) Poljski režiser prikazao Putina u pelenama i na kraju ga ubio! Uradak prodat u 50 zemalja! Bljuvotina kakva još nije viđena!
Uskoro i premijera

(VIDEO) Poljski režiser prikazao Putina u pelenama i na kraju ga ubio! Uradak prodat u 50 zemalja! Bljuvotina kakva još nije viđena!

Poljski režiser Patrik Vega napravio je, blago rečeno, skandalozan film o lideru Rusije Vladimiru Putinu koristeći za te svrhe veštačku inteligenciju. On je lice vladara Rusije nakalemio na telo pravog glumca i snimio verovatno najveću bljuvotinu otkako postoji sedma umetnost. Film, naime, prikazuje Putina od 10. godine do njegove izmišljene smrti i već je prodat u 50 zemalja. Makar tako tvrde njegovi producenti.

21.05.2024

22:40

Magazin

Džet set

Srbija