• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer

21.09.2023

15:49

Odlazak čuvenog Ruperta Mardoka! Sin medijskog magnata Fox-a preuzima imperiju

profimedia

Showbiz

Odlazak čuvenog Ruperta Mardoka! Sin medijskog magnata Fox-a preuzima imperiju

Podeli vest

Rupert Mardok najavio je u četvrtak da će se povući sa mesta predsednika Foks korporacije i Foks njuza.

- Ceo svoj profesionalni život svakodnevno sam bio angažovan na novostima i idejama i to se neće promeniti - napisao je Mardok u dopisu zaposlenima.

- Ali pravo je vreme da preuzmem različite uloge, znajući da imamo zaista talentovan tim i strastvenog, principijelnog lidera u mom sinu Laklanu koji će postati jedini predsednik obe kompanije - naveo je Mardok.

Ovaj 92-godišnji medijski mogul, koji je ušao u posao 1950-ih, postao je glavni holivudski direktor 1985. godine, kada je kupio „20th Century Fox“ od naftaša Marvina Dejvisa za 600 miliona dolara. Mardok je 1986. ušao u TV biznis nakon što je kupio nekoliko američkih televizijskih stanica i stvorio "Fox Broadcasting".

Foks Njuz je pokrenut 1996. kao startup konkurent CNN-u. Na kraju je postao kablovski informativni kanal broj jedan  u Americi.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Kakav poraz Ukrajinaca! Front gori, borci "Severa" ih pregazili kod Volčanska, Bočkova i Lipca - Jurišaju na Harkov?!
Planeta

Kakav poraz Ukrajinaca! Front gori, borci "Severa" ih pregazili kod Volčanska, Bočkova i Lipca - Jurišaju na Harkov?!

Jedinice grupe "Sever" su kod Volčanska, Bočkova i Lipcova u rejonu Harkova porazile ljudstvo i opremu 36. brigade marinaca, 113. brigade kopnene odbrane i 13. brigade Narodne garde. Pored toga, odbijen je kontranapad jurišnih grupa neprijateljske 71. brigade. Ovo je na jutanjem brifingu rekao portparol Ministarstva odbrane,general-potpukovnik Igor Konašenkov.

24.06.2024

13:47

Magazin

Džet set

Srbija