• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

31.05.2024

15:38

Umrla poznata glumica od retkog oblika raka

Facebook

Showbiz

Umrla poznata glumica od retkog oblika raka

Podeli vest

Pored filmske karijere, bila je vrlo aktivna u pozorištu, a snimila je i nekoliko albuma.

Mađarska glumica Katja Tompoš, poznata glumica i pevačica, preminula je u 41. godini od retkog oblika raka.

Pored filmske karijere, bila je vrlo aktivna u pozorištu, a snimila je i nekoliko albuma. Muzika je, kao i gluma, bila njena velika ljubav.

Vest o smrti poznate glumice objavljena je i na njenim zvaničnim stranicama na društvenim mrežama.

"Draga naša Katja, opraštamo se od tebe. Sa velikim bolom vas obaveštavamo da je Katja Tompoš preminula jutros, mirno među svojom porodicom. Mnogo joj je značilo to što se na vest o njegovoj bolesti cela zemlja pokrenula, ujedinila i pružila joj podršku. Ova ljubav joj je dala snagu i ispunila njene poslednje nedelje nadom", napisano je između ostalog u objavi na Fejsbuku.

"U ime porodice, još jednom vam zahvaljujemo što ste pokazali Katji koliko je volite. Počivaj u miru, nikada te nećemo zaboraviti!", dodato je u objavi.

Glumila je u veoma gledanim mađarskim komedijama, kao što su "Izlazak iz ormara", "Poligamija" i "Magični dečaci". U pozorištu je igrala u klasičnim Šekspirovim komadima, ali i u pozorišnim dramama najznačajnijih mađarskih pisaca.

Katja Tompoš je trebalo da predstavlja Mađarsku na Evroviziji 2009. godine sa pesmom "Magányos csónak", što u prevodu znači usamljeni čamac. Međutim, pevačica je 10. februara potvrdila da neće nastupati na najvećem muzičkom festivalu u Evrop zbog obaveza vezanih za njen rad u pozorištu.

Godine 2022. dijagnostikovan joj je redak oblik raka. Zbog terapija morala je da otkaže sve svoje nastupe. Preminula je samo nekoliko dana nakon što su kolege i muzičari skupili novac na dobrotvornoj večeri za njeno lečenje medicinskim intervencijama koje nisu dostupne u Mađarskoj.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Kosta K. opet šokira svojim ponašanjem, evo koga prisluškuje!
Hronika

Kosta K. opet šokira svojim ponašanjem, evo koga prisluškuje!

Dečak-ubica, Kosta K. (14) počinio je krvavi pir 3. maja prošle godine u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" na Vračaru kada je ubio devetoro učenika i radnika obezbeđenja ove vaspitno-obrazovne ustanove i od tog dana, on se nalazi na Klinici za neurologiju i psihijatriju za decu i omladinu.

25.06.2024

19:51

Sport

Planeta

Magazin

Džet set

Srbija