• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: S. K.

27.06.2024

21:35

Ovo je bila najduža scena seksa na filmu: Toliko je bila eksplicitna da je proglašena neprihvatljivom za publiku (FOTO/VIDEO)

Printscreen/Youtube

Showbiz

Ovo je bila najduža scena seksa na filmu: Toliko je bila eksplicitna da je proglašena neprihvatljivom za publiku (FOTO/VIDEO)

Podeli vest

Film "Ne okreći se" je postao poznat po tome što su televizije odbile da ga emituju.

Vrele scene na televiziji ovih su dana uobičajene, ali davne 1973. godine, jedna posebna scena u filmu je na kraju izbačena jer je bila veoma eksplicitna.

U pitanju je intimna scena iz flima "Ne okreći se", sa sada pokojnim Donaldom Saterlendom i Džuli Kristi.

U možda najkontroverznijoj ulozi svoje karijere, Saterlend glumi Džona Bakstera, koji sa suprugom tuguje zbog nedavne smrti svoje male ćerke i sreće dve starije sestre, od kojih je jedna vidovnjakinja i donosi upozorenje.

Foto: Printscreen/Youtube

 

Ovaj film je bio toliko eksplicitan da je Britanski odbor za klasifikaciju filmova tu intimnu scenu proglasio neprihvatljivom za publiku.

Sada kada su prošle decenije od objavljivanja, sa sigurnošću se može reći da je bilo nekih scena koje su nadmašile onu iz ovog filma u vulgarnosti, ali ovaj film je postao poznat po tome što su televizije odbile da ga emituju.

Sa rejtingom od 93 odsto na Rotten Tomatoesu, kritičari su apsolutno voleli film zbog njegove oštrine i prikaza tugovanja.

- Uprkos tome što je poznat po sceni seksa, film Nikolasa Roga iz 1973. izbegava senzacionalizam u Holivudu dok od tuge pretvara u čudovište - napisao je jedan kritičar.

Donald Saterlend je preminuo ovog meseca u 88. godini, a njegov sin, glumac Kifer Saterlend, objavio je vest o njegovoj smrti na svojoj Instagram stranici.

- Teška srca moram da vam kažem da je moj otac Donald Saterlend preminuo. Smatram da je jedan od najvažnijih glumaca u istoriji filma - napisao je Kifer između ostalog.

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Bjegović: Crveni alarm od terorizma za nacionalnu bezbednost Srbije!
Politika

Bjegović: Crveni alarm od terorizma za nacionalnu bezbednost Srbije!

Savet za nacionalnu bezbednost Republike Srbije mora hitno da reaguje i donese nova ovlašćenja službama bezbednosti po pitanju njihovih nadležnosti, organizacije i reagovanja, saopštio je danas prof dr Miroslav Bjegović specijalista za terorizam i organizovani kriminal i savetnik predsednika Vlade za nacionalnu bezbednost.

29.06.2024

20:54

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Magazin

Džet set

Srbija