• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: S. K.

23.07.2024

10:53

Poslednji koncert održala je u Beogradu, a publika je izviždala: Ejmi Vajnhaus se borila sa zavisnošću od droge i alkohola, na kraju je tragično preminula

Reuters/masha bandjur

Showbiz

Poslednji koncert održala je u Beogradu, a publika je izviždala: Ejmi Vajnhaus se borila sa zavisnošću od droge i alkohola, na kraju je tragično preminula

Podeli vest

Danas se navršava tačno 13 godina od smrti britanske pevačice Ejmi Vajnahus koja je preminula 23. jula 2011. godine.

Svoj poslednji koncert održala je u Beogradu na Kalemegdanu, a mediji širom sveta pisali su o debaklu koji je doživela na sceni.

Beogradski koncert u junu 2011. doživljavan je kao veliki povratak Ejmi Vajnhaus na scenu, a ispao je totalni debakl. Ejmi očigledno nije bila spremna za povratak, lomila se na sceni, sve vreme je delovalo kao da samo želi da pobegne, a njen moćni glas potpuno se izgubio, toliko da je bilo teško prepoznati koju pesmu peva. Posle toga je ostatak njene evropske turneje otkazan.

Poznata je kao pevačica sa neobičnim glasom i zanimljivim načinima mešanja žanrova. Prvi album, Frank, izdala je 2003. godine. Bio je nominovan za "Merkjuri" nagradu. Tri godine kasnije izdala je  album Back to Black, koji je osvojio pet Gremi nagrada, zbog čega je Ejmi postala prva Britanka sa tolikim brojem priznanja.

Foto: profimedia

 

U izveštaju koji je napisao dopisnik Bi-Bi-Sija, rečeno je da je Ejmi Vajnhaus izviždala beogradska publika jer je na nastup došla u alkoholisanom stanju.

Na sceni se saplela i bacila mikrofon na pod.

Ejmi Vajnhaus rođena je u jevrejskoj porodici, kao drugo dete, ima starijeg brata Aleksa. Majka joj je bila apotekarka, a otac je vozio taksi.

Sa deset godina je osnovala svoju muzičku grupu, a sa trinaest godina je izbačena iz škole zbog lošeg vladanja i pirsinga.

Foto: profimedia

 

Kasnije se upisala u Londonsku školu za izvođačke umetnosti i tehnologiju. Njeni ujaci bili su profesionalni džez pevači, a baka je bila pevačica.

Ejmini roditelji osnovali su Fondaciju „Ejmi Vajnhaus", kjojoj su donirali sav novac od knjiga koje su napisali o njoj. Novac je namenjen ljudima koji su zavisnici od alkohola i droge. Album Back to Black, posthumno je postao britanski najprodavaniji album 21. veka.

Ejmi Vajnhaus je umrla u 27. godini života, 23. jula 2011. godine.

Nađena je mrtva u svojoj kući u Londonu,a prema prvim policijskim izveštajima, razlog smrti nije bio poznat. Kasnije je objavljeno da je Vajnhausova umrla od trovanja alkoholom.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Evropa će tek biti napadana, sve je pripremljeno za brutalan odnos migranata prema domaćinima! Amerika koristi NATO za ispunjavanje svojih ciljeva širom sveta! (VIDEO)
Live TV

Evropa će tek biti napadana, sve je pripremljeno za brutalan odnos migranata prema domaćinima! Amerika koristi NATO za ispunjavanje svojih ciljeva širom sveta! (VIDEO)

Teroristička Islamska država preuzela je juče odgovornost za napad u petak uveče u nemačkom gradu Zolingenu, kada je napadač nožem ubio tri osobe i ranio osmoro. Kakva je sudbina Starog kontinenta i da li će evropljane koštati to što su u svoje države primili ogroman broj migranata? Na ovu temu za Informer TV govorio je akademik profesor dr Dragan Radenović u emisiji "Info dan".

25.08.2024

16:28

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Srbija