• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/D.G.

18.08.2024

09:58

Jugoslovenke su ludele za njim, a bio je osumnjičen za ubistvo Srbina! Stevanovo telo pronađeno je u kesi, a policija je otkrila pisma koja su čuvenog glumca odvela na optuženičku klupu

facebook

Showbiz

Jugoslovenke su ludele za njim, a bio je osumnjičen za ubistvo Srbina! Stevanovo telo pronađeno je u kesi, a policija je otkrila pisma koja su čuvenog glumca odvela na optuženičku klupu

Podeli vest

Smrt Delonovog telohranitelja Stevana Markovića ostala je misterija do danas.

Slavni francuski glumac Alen Delon preminuo je u 88.godini, a krajem šezdesetih, nakon što je telo njegovog telohranitelja Srbina Stevana Markovića pronađeno u kesi na otpadu u blizini Pariza našao se u centru afere koja je dugo potresala francusku i jugoslovensku javnost i ostala zapamćena kao "Afera Marković". Stevan Marković je navodno ostavio pismo svom bratu u kome piše da će ako bude ubijen za to biti odgovoran Alen Delon i njegov kum Fransoa Marcantoni, inače gangster sa Korzike. 

Foto: EPA

 

Stevan Marković rođen je u 1937. Beogradu. Odrastao je u Sremskoj ulici, a pripadao je takozvanim mangupima iz Savamale, navodi se u zvaničnim izvorima. Krajem pedesetih otišao je u Istru, a zatim ilegalno prešao granicu Italije pa se uputio u Francusku.

Određeni izvori navode da je Marković bio ulični borac i član podzemlja u tadašnjoj Jugoslaviji kao i da je sarađivao sa državnom tajnom policijom ali da mu je uprkos tome bilo dozvoljeno da boravi u Francuskoj kao politički emigrant.

Marković je više puta bio u zatvorima u Francuskoj, zbog nasilja i krađa. Često mu je pretila deportacija, ali su ga uticajni prijatelj zadržali u zemlji. Njegov poslednji poslodavac bio je Alen Delon koji ga je zaposlio krajem šezdesetih godina.

Foto: printscreen/youtube/jsovuk

 

Alen mu je nudio manje uloge u filmovima, ali Marković nije iskoristio te šanse. Novac koji je zaradio trošio je uglavnom na kockanje i izlaske što je smetalo bračnom paru Delon. Jedna od najintrigantnijih detalje ove priče jeste navodna afera koju je Stevan imao sa Natali.

A navodno su Delonovi 1968. prekinuli saradnju sa Markovićem nudeći mu otpremninu od prodaje stare Alenove kuće u aveniji Mesin, koju on nije želeo da prihvati pa je počeo da ih ucenjuje.

 

 

Pretpostavlja se da je kontroverzni Srbin bio ljubavnik mnogih udatih Francuskinja čiji su partneri bili veoma uticajni. Priča se da je umeo da fotografiše ljubavnice u spornim pozama pa da zatim te slike šalje njihovim muževima tražeći novac kako javnost ne bi videla lascivne slike.

Stevan Marković imao je 31 godinu kada je ubijen, a njegova smrt izazvala je političku aferu u Francuskoj kao i u Jugoslaviji. Nakon što je pronašla Markovićeva pisma, policija je prvo posumnjala da iza ubistva stoje Alen i Natali Delon kao i korzikanski krimalac Fransosa Markatoni.

 

 

List "Figaro" je zatim objavio anonimno pismo u kojem se navodi da su u sve umešani visoki državni fukcioneri i bivši članovi vlada, koji su prisustvovali orgijama, koje je Marković organizovao u kući Alena Delona. Pominjale su se potom i eksplicitne fotografije Klod Pompidu, supruge bivšeg francuskog premijera Žorža Pompidua.

Alen Delon je više puta ispitivan povodom ubistva, sumnjalo se u njegov alibi, ali nije bilo čvrstih dokaza koji su ga povezivali sa smrću Markovića. Slavni glumac je od početka negirao krivicu.

Ceo slučaj je ostao misterija i nakon više od pola veka, a jedino je sigurno da fotografije sa zabava za odrasle nisu postojale, pa samim time se pretpostavlja da je slučaj osmišljen kako bi se bacila senka na predsedničku kandidaturu Pompidua, koji je potom ipak dobio vlast.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Vesti

DOSTA ZLOČINA! Najnovija kolumna Dragana J. Vučićevića: Nasilje bez kazne!
Kolumne

DOSTA ZLOČINA! Najnovija kolumna Dragana J. Vučićevića: Nasilje bez kazne!

Znam da je nezamislivo i nemoguće, ali probajte da zamislite ovako: Besni naprednjaci okružili negde na nekom događaju Žaklinu Tatalović i linčovali je, i to uživo u direktnom prenosu na TV N1 - čupali je, gurali, polivali pivom, prljavom vodom, nabijali joj sendvič u usta, pretili joj, vređali je, zaletali se da je biju - i na kraju su Žaklinu od razbesnele rulje morali da spasavaju inspektori u civilu...

18.08.2024

10:46

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Magazin

Imate grčeve u nogama? Evo šta može da vam pomogne
Zdravlje

Imate grčeve u nogama? Evo šta može da vam pomogne

Ako ste primetili da vas često "hvataju" grčevi u nogama, ne brinite se, jer je ovaj problem mnogo češći leti. Grčevi se, kako objašnjavaju fizioterapeuti, javljaju usled dehidratacije, gubitka elektrolita zbog znojenja, dugog sedenja, pa samim tim i zbog loše arterijske ili venske cirkulacije.

18.08.2024

10:00

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija