• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: S. K.

04.09.2024

12:23

Devetnominutne ovacije u Veneciji za gej ulogu Danijela Krejga! Da li će ova rola doneti Oskara bivšem Džejmsu Bondu? (VIDEO)

Tanjug/AP

Showbiz

Devetnominutne ovacije u Veneciji za gej ulogu Danijela Krejga! Da li će ova rola doneti Oskara bivšem Džejmsu Bondu? (VIDEO)

Podeli vest

Danijel Krejg igra najbolju ulogu u karijeri u drami Luke Gvadanjina "Queer" koja je sinoć imala svetsku premijeru na Filmskom festivalu u Veneciji.

Tako bar tvrde mnogi koji mu predviđaju Oskara za ulogu u verovatno najšokntnijem filmu ovogodišnje Mostre u Veneciji.

Nekadašnjeg Bonda gledamo u ulozi gej muškarca u filmu prepunom eksplicitnih ljubavnih scena koje je snimio sa mladim glumcem Druom Starkijem. 

Ovo ostvarenje je dobilo devetominutne ovacije koje su uslovile da Krejg pocrveni i zamagljenih očiju grli Gvadanjina. 

Foto: Tanjug/AP

 

Publika je skandirala "Luka! Luka! Luka!" dok su ovacije nastavljene, a svaki glumac je silazio niz stepenice Sale Grande da se pokloni.

Kreg je slao poljupce publici dok se njegova supruga, glumica Rejčel Vajs, ponosno smeškala.

Kada su se Kreg i Starki konačno zagrlili, Gvadanjino i svi prisutni su ih nagradili gromoglasnim aplauzom. 

Foto: Tanjug/AP

 

Pedro Almodovar, čiji je novi film "The Room Nex Door" dobio, za sada, najduže ovacije koje su trajale 18 minuta, takođe je bio na premijeri i čestito je glumcima i ekipi.

Ovo je prvi put da Krejg pretstavlja neki svoj film na Mostri, a ujedno je i festivalski debi za mladog Starkija kome svi predviđaju uzlet u karijeri nakon ove uloge, piše 24sedam.rs.

Foto: Tanjug/AP

 

Radnja filma je smeštena u 1950. godinu, i prati Vilijama Lija (Krejg), američkog iseljenika u Meksiko Sitiju u svojim ranim pedesetim godinama, koji dane provodi potpuno sam. ​Li luta po gradskim klubovima i barovima u koje dolaze američki studenti, otpušteni vojnici i drugi likovi sa margine društva.

On se ludo zaljubljuje u otpuštenog marinca po imenu Alerton (Starki), narkomana, koji je ravnodušan prema njegovoj naklonosti, ali na kraju popušta samo toliko da bi Lijeve seksualne fantazije, postale njegova čista opsesija. Na kraju odlaze u Južnu Ameriku u potrazi za drogom "yage", za koju je Li ubeđen da će mu pomoći da postane vidovit.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Trener Partizana: Uradili smo sve da vratimo Lučića i Milutinova
Partizan

Trener Partizana: Uradili smo sve da vratimo Lučića i Milutinova

Partizan je prethodnih godina uradio sve da vrati Vladimira Lučića i Nikolu Milutinova, ali kad nešto ne ide, onda ne ide, otkriva pomoćni trener Partizana Vladimir Androić! Prvi saradnik legendarnog Željka Obradovića poručuje da je klub iz Humske nameravao da vrati dvojicu dugogodišnjih reprezentativaca, ali da pošto to nije uspeo, okrenuo se pojačanjima iz inostranstva.

04.09.2024

10:01

Planeta

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija

Ovde se čuva jedna od najvećih svetinja Srbije! Istorija koju malo ko zna: Nekada je bio bolnica, a sada jedan od najlepših manastira
Srbija

Ovde se čuva jedna od najvećih svetinja Srbije! Istorija koju malo ko zna: Nekada je bio bolnica, a sada jedan od najlepših manastira

Fruškogorski manastiri nisu samo mesta duhovnosti koja se pohode svaki put kada je potrebno pronaći utočište i duševni mir, već i značajni centri istraživanja i proučavanja prošlosti. Zahvaljujući istrajnosti i kontinuitetu postojanja, oni danas baštine i od zaborava čuvaju neke od najvažnijih priča iz davnina, značajnih kako za Frušku goru, tako i za Vojvodinu i čitavu Srbiju.

03.09.2024

23:07