• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: S. K.

04.10.2024

22:05

Poznatoj glumici zbog raka odstranjene obe dojke! Otkrivena joj je još jedna strašna bolest: "Tresla sam se kad su mi rekli"

EPA Images

Showbiz

Poznatoj glumici zbog raka odstranjene obe dojke! Otkrivena joj je još jedna strašna bolest: "Tresla sam se kad su mi rekli"

Podeli vest

Glumica Kristina Eplgejt se posle velike borbe sa kancerom našla pred novim zdrastvenim problemom – multiple sklerozom, koja joj sve više otežava život. Za ovo oboljenje nema leka, ali – nema ni predaje.

Kristina je saznala da ima rak kada je bila na vrhuncu karijere. Sve se promenilo 2008. godine, kada joj je saopštena dijagnoza.

- Bilo je teško prihvatiti to saznanje. Tresla sam se kada su mi rekli. Ali, nisam gubila vreme, već sam odmah prešla na novi način života i razmišljanja. Jedan deo tog procesa bilo je i okretanje zdravijoj ishrani.

Rak je otkriven u ranoj fazi, pa su šanse za ozdravljenje bile velike. Kristina je tada imala 36 godina. Upravo zbog toga često podstiče žene da redovno odlaze na mamografske preglede i pre nego što napune 40.

Foto: profimedia

 

U procesu lečenja podvrgnuta je mastektomiji. Odstranjene su joj obe dojke, iako je rak imala samo na jednoj.

- Ponekad mi nedostaju moje sjajne grudi. Ali, navikavam se na život sa novima - rekla je lepa glumica, poznata po specifičnom smislu za humor.

Da je genetika jedan od faktora rizika pokazuje i to što je rak dojke imala i Kristinina majka. Budući da i u njenom slučaju otkriven u ranoj fazi, uspela je da se izleči.

Foto: EPA

 

Kristina se vratila poslu, gledali smo je u popularnim i nagrađivanim serijama, ali onda je ponovo došlo do prekida filma. Ovog puta, možda zauvek. U avgustu 2021. saopštila je da joj je dijagnostifikovana multiple skleroza, a nedavno je saznala i da ima 30 lezija na mozgu.

Iako je svesna sa kakvim ozbiljnim neprijateljem vodi rat, zvezda "Bračnih voda" ne gubi duh i energiju. Iskreno priča o svemu kroz šta prolazi i inspiracija je mnogima koji se suočavaju sa istim problemima.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

Vulin odgovorio Milu: Može li Đukanović pesmu 'jači smo od Srbije' da otpeva na crnogorskom jeziku, da ga razumeju i drugi a ne samo Srbi?
Politika

Vulin odgovorio Milu: Može li Đukanović pesmu 'jači smo od Srbije' da otpeva na crnogorskom jeziku, da ga razumeju i drugi a ne samo Srbi?

"Kao i svi bivši Srbi i Milo Đukanović sanja da se osveti Srbiji, zato svaki mali uspeh slavi kao zlo naneto Srbiji", izjavio je potpresednik Vlade Republike Srbije, Aleksandar Vulin komentarišući izjavu Mila Đukanovića koji je ponovo kritikovao politiku zvaničnog Beograda, a upitan da li je pevao "jači smo od Srbije" odgovorio "a šta i da jesam?"

04.10.2024

21:36

TV

Izrael vodi borbe na četiri fronta! Za Netanjahua 7. oktobar bio je kao poklon! (VIDEO)
Live TV

Izrael vodi borbe na četiri fronta! Za Netanjahua 7. oktobar bio je kao poklon! (VIDEO)

Svi ruski, ali i veliki broj svetskih medija preneo je danas snimak iz Kurske oblasti gde se vidi uništeno NATO oružje. Izrael je nastavio napade na Liban i Gazu. Visoki zvaničnik Hamasa ubijen je u izraelskom napadu. IDF je naveo da je imao precizne obaveštajne podatke gde se nalaze visoki zvaničnici Hamasa. Izrael već godinama izvodi napade na Siriju, ali sada ih je pojačao. Na sve ove teme u emisiji "Rat uživo" govorili su prof. dr Dejan Miletić, direktor Centra za proučavanje globalizacije i prof. dr Dragan Petrović, naučni savetnik.

03.10.2024

21:10

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija