• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: S. K.

05.10.2024

10:47

Dokaz da Izrael nije postojao! Sve prikazano u filmu o Indijani Džouns: Evo gde se sve prostirala Palestina (VIDEO)

shutterstock/printscreen/youtube/x

Showbiz

Dokaz da Izrael nije postojao! Sve prikazano u filmu o Indijani Džouns: Evo gde se sve prostirala Palestina (VIDEO)

Podeli vest

Poslednjih godinu dana sve oči sveta uprte su u Bliski Istok zbog bombardovanja koje Izrael sprovodi nad Palestincima u Gazi.

Izraelski napadi do sada su odneli na desetine hiljada života nevinih Palestinaca i nema naznaka da će se sukob završiti u skorijoj budućnosti.

Za sve ovo vreme na društvenim mrežama, ali i u medijima vode se žestoke rasprave o tome da li je Izrael preoteo zemlju Palestincima i saterao ih u ćošak ili se Izrael oduvek prostirao na teritoriji koju danas zauzima.

Juče je na društvenoj mreži Iks osvanuo snimak iz čuvenog filma "Indijana Džouns: Otimači izgubljenog kovčega" koji je u bioskopima premijerno prikazan 1981. godine.

Foto: Printscreen/Youtube

Harison Ford u filmu "Indijana Džouns: "Otimači izgubljenog kovčega"

U ovoj akcionoj avanturi glavnu ulogu igra Harison Ford, a radnja prvog dela ove franšize smeštena je u davnu 1936. godinu.

U jednoj od scena prikazuje se mapa Bliskog Istoka i teritorija koju čuveni Indijana mora da pređe kako bi stigao do Egipta u potrazi za izgubljenim blagom.

Na snimku, koji je na pomenutoj društvenoj mreži pogledan više od tri miliona puta može se videti da se država Palestina prostire na celokupnoj teritoriji današnjeg Izraela, Gaze i Zapadne obale.

Foto: Printscreen/Iks

 

Mnogima je ovo bio dovoljan dokaz da je i više nego jasno da su Izraelci oteli državu Palestincima što čine i danas.

Mnogi korisnici društvene mreže Iks su ispod videa osuli paljbu po Izraelu i još jednom ukazali na to da čini veliku nepravdu bombardujući nevine ljude.

Da je Palestina nekada bila država koja se prostirala na gore pomenutim teritorijama govore i istorijske činjenice. Jevreji su u taj deo sveta počeli da se doseljavaju u toku Drugog svetskog rata, a državu su dobili odlukom Ujedinjenih nacija 1948. godine.

Pogledajte snimak mape iz filma "Indijana Džouns: Otimači izgubljenog kovčega":

 

 

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Ono što NATO nije uspeo bombama, postigao je novcem, propagandom i domaćim izdajnicima! Miloševićev istorijski govor danas izgleda jezivo koliko istinito! (VIDEO)
Live TV

Ono što NATO nije uspeo bombama, postigao je novcem, propagandom i domaćim izdajnicima! Miloševićev istorijski govor danas izgleda jezivo koliko istinito! (VIDEO)

Ako postoji istorijski momenat kao prekretnica u istoriji jedne države, to je bio 5. oktobar. Slobodan Milošević se putem državne televizije obratio naciji. Nakon 5. oktobra okrenuta je nova stranica politike Srbije. 24 godine kasnije nameće se pitanje da li nam je trebao taj 5. oktobar! Na ovu temu u "Info jutru" govorili su advokat Dragoljub Tomašević, Aleksandar Jerković iz pokreta "Nema nazad, iza je Srbija" i bivši načelnik odeljenja za krvne delikte Žarko Popović.

05.10.2024

10:55

Izrael najavljuje moćnu odmazdu! Nabhan: Evropljani su izvršili pogrom nad Jevrejima, a ne muslimani! (VIDEO)
Live TV

Izrael najavljuje moćnu odmazdu! Nabhan: Evropljani su izvršili pogrom nad Jevrejima, a ne muslimani! (VIDEO)

Dok se približava eskalacija sukoba na Bliskom istoku, narod se sve više buni. Dok je većina naroda na strani Libana, svetski lideri su na strani Izraela. Da li više iko sluša reč naroda? Na ovu temu u "Info jutru" govorili su bivši ambasador Palestine u Srbiji Mohamed Nabhan, naučni savetnik, prof. dr Dragan Petrović i Srba O Filipović, analitičar.

05.10.2024

09:39

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija