• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

30.03.2020

19:49

U DOBA KORONE, OVE FILMOVE MORATE GLEDATI! Pred vama su 10 PRIČA O VIRUSNIM EPIDEMIJAMA! (FOTO)

Zanimljivosti

U DOBA KORONE, OVE FILMOVE MORATE GLEDATI! Pred vama su 10 PRIČA O VIRUSNIM EPIDEMIJAMA! (FOTO)

Podeli vest

Obratite pažnju na šesti!

Sledeći put kad se žalite na prehladu, setite se da postoji puno gorih stvari koje biste mogli ''uhvatiti''. S obzirom na užasnu situaciju koja se trenutno odvija u svetu, oko epidemije koronavirusa, odlučili smo napraviti spisak 20 najboljih filmova na tu tematiku. Neki, poput Contagion filma iz 2011. godine, su zastrašujuće precizno prikazali rasplet ovakvog scenarija. Ipak, nadamo se da neće baš do kraja biti ispunjen.

1. Twelve Monkeys (1995)

Zatvorenik se vraća u prošlost kako bi sprečio odgovorne za širenje smrtonosnog virusa.

2. Children of Men (2006)

Godine 2027. svet se nalazi u haotičnom stanju, a ljudska rasa je pred izumiranjem jer se deca više ne rađaju. U takvim uslovima bivši mirovni aktivista Theo Faron (Owen) pristaje prevesti ženu koja je čudom ostala trudna do utočišta na obali.

3. REC (2007)

Televizijska reporterka i snimatelj prate radnike hitne pomoći u tamnu zgradu i brzo se nađu zaključani unutra s nečim zastrašujućim

4. 28 Days Later… (2002)/28 Weeks Later (2007)

Četiri nedelja nakon što se tajni, neizlečivi virus širi delom Velike Britanije, pregršt preživelih pokušava pronaći utočište. / Šest meseci nakon što je virus zarazio populaciju Velike Britanije, Američka vojska pokušava pomoći osigurati malo područje Londona za preživele, kako bi mogli započeti ponovno. No, ne ide sve prema planu.

6. Train to Busan (2016)

Dok se zombi virus širi Južnom Korejom, putnici se bore za preživljavanje u vozu iz Seula u Busan.

7. Outbreak (1995)

Vojni lekari bore se za pronalazak leka za smrtonosni virus koji se proširio po kalifornijskom gradu koji je u Ameriku doneo afrički majmun.

8. The Crazies (2010)

Misteriozni je otrov zatrovao zalihe vode malenog američkog gradića u državi Lowi. Stanovnici su zaraženi neobičnom epidemijom ludila i jedan po jedan umiru. Ima li im ipak spasa?

9. Quarantine (2008)

Televizijska reporterka i njen snimatelj zarobljeni su u zgradi pod karantenom CDC-a, nakon izbijanja misterioznog virusa koji ljude pretvara u krvoločne ubice.

10.  Carriers (2009)
 
Četiri prijatelja koji su pobegli iz viralne pandemije uskoro će saznati da su opasniji od bilo kojeg virusa.



Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
zoran

pre 4 godine

Predlog nekog koji nista o filmu ne zna..bas nista

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija