• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/KURIR

28.04.2020

11:49

VAŽNO ZA SVE KOJI RADE, A NEMAJU SOPSTVENI PREVOZ! Ovako se ponašajte u TAKSIJU!

Zanimljivosti

VAŽNO ZA SVE KOJI RADE, A NEMAJU SOPSTVENI PREVOZ! Ovako se ponašajte u TAKSIJU!

Podeli vest

Obratite pažnju na savete!

Ukoliko živite u većem gradu, a u ovom trenutku još ne možete da koristite javni prevoz, niste vozač, a nemate ni bicikl, jedina alternativa za odlazak na posao koji vam nije blizu stana jeste prevoz taksijem. Da biste rizik od zaraze smanjili na minimum, postoji nekoliko stvari na koje biste, prema savetu stručnjaka, usred pandemije koronavirusa trebalo da obratite pažnju.

RETKO KOJI MUŠKARAC USPE DA JE REŠI! Ova mozgalica će vam POMUTITI PAMET - da li vidite ŽIVOTINJU?!

Sedite dijagonalno od vozača

Putnicima se savetuje da uvek sednu na zadnje sedište, dijagonalno u odnosu na vozača, da bi održali maksimalnu međusobnu udaljenost.

Foto: pexels.com

Ne razgovarajte s vozačem tokom vožnje

Ako je moguće, sve vreme ćutite tokom vožnje i izbegavajte diskusije, ćaskanja, a naročito žučne rasprave. Takvo ponašanje smanjuje rizik od širenja virusa u automobilu.

NIKO NIJE DAO BOLJU DEFINICIJU LJUBAVI! Na današnji dan rođen je Meša Selimović - ovo je jedan od njegovih najlepših CITATA

Stavite masku

Svi koji koriste taksi usluge obavezno treba da nose maske jer se nikad ne zna ko može biti nosilac virusa, iako ne pokazuje vidljive simptome.

Foto: pixabay.com

Šta ako vozač nema masku

S obzirom na to da postoji opasnost od toga da je možda zaražen virusom, a to ne zna, ispravno je zamoliti vozača da je stavi na lice, a savet je da to uradite na ljubazan način i ako imate masku viška, da mu je ponudite. Ne zaboravite da je i on danima pod velikim stresom jer svakodnevno obavlja visokorizičan posao.

NEBESKA UDICA JE BILA NA KORAK DO OSKARA! Malo njih zna kako su plaćeni HONORARI ZA OVE ULOGE zbog rata!

Perite ruke

Temeljno pranje ruku ili njihova dezinfekcija pre i posle vožnje pomoći će vam da zaštitite i sebe i vozača od moguće zaraze. Sa sobom uvek nosite malu flašicu dezinfekcionog sredstva.

Plaćajte karticom

Prednost ove tehnologije je u tome što možete samo da prislonite karticu uz terminal za plaćanje. Beskontaktno plaćanje u ovim vremenima korisnije je nego ikad dosada.

Foto: Pixabay




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

Oglasio se PS SE - Evo kako se "peru" nakon SRAMNE ODLUKE
Politika

Oglasio se PS SE - Evo kako se "peru" nakon SRAMNE ODLUKE

Parlamentarna Skupština Saveta Evrope (PSSE) saopštila je večeras da je usvojila preporuku da se tzv. Kosovu odobri da postane član Saveta Evrope (SE) i odlučila da prati ispunjavanje obimne liste obaveza za pristupanje, od kojih bi pitanje formiranja Zajednice srpskih opština (ZSO) trebalo da bude uključeno u buduće razmatranje Komiteta ministara SE o zahtevu tzv. Kosova za pristupanje SE kao post-pristupna obaveza.

16.04.2024

22:13

Debata bila neravnopravna, SE se pretvara u političku organizaciju - Grubješić o sramnom glasanju PS SE
Politika

Debata bila neravnopravna, SE se pretvara u političku organizaciju - Grubješić o sramnom glasanju PS SE

Stalna predstavnica Srbije pri Savetu Evrope Suzana Grubješić izjavila je večeras da je debata u Parlamentarnoj skupštini SE o prijemu tzv. Kosova bila neravnopravna i naglasila da su izveštaj i čitava sprovedena procedura bile protiv osnovnih principa, vrednosti i normi na kojima ta organizacija počiva, a koja se prema njenoj oceni, sve više pretvara u političku organizaciju.

16.04.2024

22:06

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Edvard Snouden upozorava: NSA za par dana preuzima internet
Planeta

Edvard Snouden upozorava: NSA za par dana preuzima internet

Novi amandman kontroverznog Zakona o nadzoru stranih obaveštajnih službi dramatično proširuje spisak entiteta koji su u obavezi da pomaže Nacionalnoj bezbednosnoj agenciji (NSA) u njenim špijunskim praksama, ali o tome jedva da ima reči u medijima

16.04.2024

22:31

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija