• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: krstarica/informer.rs

19.05.2020

17:16

MISLILI SU DA JE IZUMRLA... Snimljena životinja koju niko nije video 40 godina! Veruje se da LOVCA čeka TRAGEDIJA ako je usmrti!

Zanimljivosti

MISLILI SU DA JE IZUMRLA... Snimljena životinja koju niko nije video 40 godina! Veruje se da LOVCA čeka TRAGEDIJA ako je usmrti!

Podeli vest

Eksperti su potvrdili da se radi o beloj srni...

Životinja za koju se verovalo da je izumrla snimljena je u nacionalnom parku na severoistoku kineske provincije Džilin.

Snimak retke bele srne nastao je 5. aprila tokom video praćenja parka, a eksperti su kasnije potvrdili da se radio o albino primerku ove vrste životinja.

(VIDEO) DUBOKI NAKLON, GOSPODINE - Srna otpozdravila čoveka koji joj se poklonio!

Feng Limin, zamenik direktora centra za istraživanje sibirskih tigrova i amur leoparda, rekao je da je srna obično žućkaste boje, dok se bela boja kože javlja usled retkog genetskog poremećaja, albinizma.

Belu srna je ekstremno retka životinja za koju su mnogi mislili da je gotovo izumrla posle 2. svetskog rata. Poslednji put je viđena 1981. godine i smatra se jednom od najugroženijih životinjskih vrsta na planeti.

Ljudi su hiljadama godina bili opčinjeni ovom životinjom, naročito u Aziji, gde ima gotovo mitološko značenje. Bela srna ili beli jelen takođe su predmet sujeverja, pa se tako veruje da lovca koji usmrti ovu životinju čekaju decenije teške nesreće.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija