• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Citymagazine.rs

22.07.2020

19:45

OVAKAV ZOO VRT JOŠ NISTE VIDELI! Pogledajte kako izgledaju ŽIVOTINJE napravljene sa više od 30 MILIONA LEGO KOCKI! (FOTO)

Zanimljivosti

OVAKAV ZOO VRT JOŠ NISTE VIDELI! Pogledajte kako izgledaju ŽIVOTINJE napravljene sa više od 30 MILIONA LEGO KOCKI! (FOTO)

Podeli vest

Prizor koji ostavlja bez daha!

Pandemija koronavirusa nije samo zatvorila restorane i kafiće na nekoliko meseci, već i zoološke vrtove širom sveta. Većina njih je danas otvorena, međutim, mnogi ljudi se još uvek ustručavaju da posete lokacije sa dosta ljudi, makar one bile i na otvorenom. Njihova opreznost svakako nije neutemeljena.

UZELA KORPU u prodavnici i ŠOKIRALA se kad je VIDELA OVO - Počela da se TRESE, nije spavala NOĆIMA, a onda je DONELA ODLUKU!

Zoološki vrtovi se sa svoje strane trude da pronađu nove načine da privuku posetioce, a jedan od njih u San Antoniju, odlučio se nedavno za nešto malo drugačije, piše Bored Panda.

Naime, u ovom zoološkom vrtu posetioci odskora imaju priliku da uživaju u skulpturama životinja napravljenih ni manje ni više nego od LEGO kocki. Najbolje u vezi svega je što oni ne moraju ni da izlaze iz svog automobila da bi ih videli, već mogu samo da se provozaju kroz izložbeni prostor u zoološkom vrtu i da ih posmatraju iz svog vozila.

Autor ove neobične izložbe je njujorški umetnik Šon Keni. On je napravio 30 skulptura životinja i u njihovoj izradi je iskoristio malo više od 30 miliona LEGO kocki. Svaka od njih je jedinstvena i bilo je potrebno dosta truda da bi one bile urađene kako treba.

Skulptura pande, na primer, napravljena je od 53.460 kocki, a Šonu je trebalo čak 405 sati da je završi. Za skulpturu orla, s druge strane, bilo je potrebno da se utroši 184 sata i 42.198 kocki.

Životinje od LEGO kocki će biti izložene u zoološkom vrtu u San Antoniju do 5. septembra. Do sada su posetioci pozitivno reagovali na njih, a posebno mališani.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Preko Horgoša švercovao kofer prepun blaga! Zlatne i srebrne antikvitete prikrio ličnim stvarima u ručnom prtljagu (FOTO)
nije prošao

Preko Horgoša švercovao kofer prepun blaga! Zlatne i srebrne antikvitete prikrio ličnim stvarima u ručnom prtljagu (FOTO)

Carinski službenici su 23. aprila 2024. godine na graničnom prelazu Horgoš, u saradnji sa policijom, otkrili neobičan pokušaj jednog putnika, da u ličnom prtljagu prokrijumčari preko 300 komada starinskog pokućstva, bodeža u koricama, časovnika i nakita, za koje se pretpostavlja da bi pored materijalne, mogli imati i antikvitetnu vrednost.

24.04.2024

15:10

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija