TRIK KAKO DA ISEČETE LUK, A DA NE ZAPLAČETE! Provereno uspeva ako URADITE OVO PRE SECKANJA! (FOTO)

Pixabay

09:45 Zanimljivosti 0

Super žena | 12. 08. 2020.

TRIK KAKO DA ISEČETE LUK, A DA NE ZAPLAČETE! Provereno uspeva ako URADITE OVO PRE SECKANJA! (FOTO)

Prepoznatljivi ukus luk duguje sumporu koji apsorbuje iz zemlje. Kada jedete sirov luk ima ljuti ukus, a kuvanjem postaje slatkast. Ipak, luk oslobađa i enzim koji iz sumpora proizvodi supstancu sličnu sulfatnoj kiselini koja nadražuje oči.

Da bi vas oči peckale što manje morate da znate kako to i da radite.

Prvo, koristite što oštriji nož – tupi će oštetiti delove luka čime će se osloboditi i više enzima.

Stavite pre seckanja luk na sat vremena u frižider – niska temperatura će usporiti aktivnost enzima koji proizvodi nadražujuće supstance.

Pixabay

Još jedan fazon je da oštricu noža namažete sokom limuna koji ublažava delovanje sumpornih komponenti luka.

Ne secite koren. Najviše sumpornih komponenti nalazi u korenu luka, pa ga secite oko korena, ali ne i sam koren.



Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.