• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Lepaisrećna

17.04.2021

08:42

SOC OD KAFE ČINI ČUDA ZA CVEĆE! Ako se upotrebi na ovaj način, pospešuje rast biljaka i štiti ih od štetočina!

Zanimljivosti

SOC OD KAFE ČINI ČUDA ZA CVEĆE! Ako se upotrebi na ovaj način, pospešuje rast biljaka i štiti ih od štetočina!

Podeli vest

Možda niste znali da ova smesa, koju najčešće bacamo nakon što popijemo šoljicu kafe, može biti veoma korisna za negu biljaka, piše Lepaisrecna

Baštovani objašnjavaju kako da talog iz šoljice kafe iskoristite kao đubrivo ili zaštitu za vaše cveće. Evo kako:

Ojačajte kompost

Soc od kafe je dobar izvor azota. Redovno ga dodajte kompostu da pojačate njegovu moć.

Sprečite štetočine u bašti

Puževi i bube ne vole preterano da se penju preko prepreka kiselog sastava kakav je pažljivo prosut soc od kafe po obodu leje.

Foto: Shutterstock

Soc od kafe čini čuda za cveće

Napravite domaću mešavinu za prihranu

Pola šolje soca od kafe dodajte u 2 litra vode pa ostavite da stoji 24 sata. Možete ga sipati pravo uz koren biljke a da je ne oštetite, a neće ni štetiti deci koja se igraju u bašti.

Izborite se protiv gljivica

Soc od kafe može da vam pomogne da se izborite sa raznim kolonijama gljivica koje napadaju biljke. Pospite soc direktno po zemlji, gljivice će se povući.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija