• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

16.10.2021

08:55

MUŠKARCI PADAJU ZA 90 SEKUNDI! Evo kako se ZALJUBLJUJEMO

Shutterstock

Zanimljivosti

MUŠKARCI PADAJU ZA 90 SEKUNDI! Evo kako se ZALJUBLJUJEMO

Podeli vest

Ako ste od onih koji misle da ljubav na prvi pogled postoji samo u filmovima, američki tim neurologa i psihijatara tvrdi da treba da promenite mišljenje

- Ljubav na prvi pogled nije potpuno izmišljena pojava jer postoje dokazi da čovek zaista može da oseti jaku emociju prilikom prvog susreta sa drugom osobom. Čak 41 odsto muškaraca i 29 odsto žena u istraživanju se izjasnilo da su je lično doživeli - piše "Sajkolodži tudej".

Studije su pokazale da se muškarci češće zaljubljuju na prvi pogled, a "magičan pogled" kod njih traje od 90 sekundi do četiri minuta.

- Osećanje ljubavi prolazi kroz određene elektronske i hemijske puteve u mozgu, koji se veoma brzo aktiviraju. Budući da se muškarci primarno vode vizuelnim, dovoljno im je da ih neko privuče fizičkim izgledom, pa su zato češće mete ljubavi na prvi pogled - navode naučnici.

Foto: Pixabay

Ljubav

Prema njihovoj analizi, dopamin je hormon koji izaziva veoma sličnu moždanu reakciju kao kod konzumiranja opijata koji izazivaju zavisnost, a kada se aktivira nekoliko trenutaka nakon upoznavanja druge osobe, ljudi to često klasifikuju kao ljubav na prvi pogled.

Psiholozi imaju teoriju koja se više odnosi na žene kojima za osećaj zaljubljenosti treba više vremena.

- Njima su pre fizičkog izgleda značajnije kako neko razmišlja, dodir, uočavaju njegove pokrete, boju glasa i miris. Zato se može reći da je većini žena potrebno nekoliko pogleda da bi shvatile da su zaljubljene - kaže ekspert za veze Ejmi Hartstajn.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija