• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

11.09.2019

12:01

(FOTO/VIDEO) JAO, JA OVO NE MOGU DA IZDRŽIM! Gruova udovica sa sinovima na komemoraciji u Domu omladine

Showbiz

(FOTO/VIDEO) JAO, JA OVO NE MOGU DA IZDRŽIM! Gruova udovica sa sinovima na komemoraciji u Domu omladine

Podeli vest

Gruova supruga Danica Andonov stigla je sa sinovima na komemoraciju tragično preminulom reperu u Domu omladine. Čim je ugledala novinare odmah je počela da plače

Foto: Saša Kostić

-Jao, ne mogu ovo da izdržim - rekla je tiho i trčećim korakom uletela je u salu. Neutešna supruga popularnog repera nije uspela da zadrži suze, pa je sve vreme grlila sinove. 

Foto: tvin.rs/Mirjana Rebić

Gruova majka stigla je zajedno sa Daničinom majkom na komemoraciju, čvrsto se držeći jedna za drugu. 

Na komemoraciju su došli Marko Janković, nekadašnji član grupe "187", glumac Ivan Ivanov, Ana Stanić, Marko Kon, Leontina, Boban Rajović, Coby, Sergej Ćetković, Andrija Kuzmanović, Bane Lalić MVP, Marko Luis, Smoke Mardeljano, Marko Bulat, Nenad Knežević Knez, Niggor sa suprugom Suzanom,Viktor Savić, Marko Đurovski sa ženom Marijom, Edin Škorić, Sale Jovanović, Irina Kruška...

Komemoracija se održava na mestu gde je Gru imao svoj prvi koncert.

Cela sala plače, niko još ne može da veruje da Gru više nije među nama. Bane Lalić, muzičar i frontmen grupe MVP, sve vreme je plakao, nije mogao da zaustavi suze.

Komemoracija je počela potresnim govorom Edina Škorića.

- Brate moj, ovih dana će svi citirati tvoje stihove, a ja brate neću. Sve te stihove smo već proživeli. Brate moj... Naučio si me da svakoga dana mogu da kažem da živim baš dobar život. Brate moj, pored tebe sam naučio šta je osmeh. Brate moj, neko je rekao - bojati se smrti gore je nego umreti, a ti se nisi bojao. Malo ko je imao tu privilegiju u životu i tu hrabrost. Brate moj, ostavio se tri velika bogatstva da sa našom braćom brinem o njima - Vuka, Relju i Danicu. Brate, nije te pobedio ni kajt, ni vetar, ni Dunav. Nisi otišao, ovde si u meni, u nama - rekao je Edin. 

Pročitaću vam tekst koji je napisao jedan od Daliborovih najboljih drugova i moj kum Đorđe: Koliko su zpravo tanane niti koje vas drže za ovaj svet i koliko smo zapravo krhki i ranjivi. Koliko je malo potrebno da budemo srećni, a delići sekunde nas razdvajaju od duboke tuge i bola. Otišao je jedan od nas. Jedan divan, veseo i plemenit čovek, posvećen otac i suprug, umetnik, šmeker, prijatelj i brat. Teši nas sve što je otišao radeći ono što je najviše voleo da radi, ali nas razara pomisao da bol njegove porodice, njegove Danice, Vuka i Relje i njegovog Igora. Mi koji smo se sa njim družili, koji smo delili beskrajne sate smeha, muzike i zabave, ali i sate predanog rada, brige, truda, znoja, ostaćemo zauvek uskraćeni za istinskog prijatelja koji je uvek imao vremena i želje da nas sasluša i da sa nama podeli dobro i zlo. Mnogi su proteklih par dana navodili razne stihove iz njegovih pesama koje su spasavale generacije, a najčešće je citiran stih - sećanja naviru, sećam se svega. I zaista ne mogu da se ne setim ćelavog macana u širokim pantalonama i raspletenim čizmama... ne mogu da se ne setim sjajnog provoda..."

I Marko Luis održao je govor.

- Imao sam 11 kada sam od drugarice dobio broj od Grua, i to je bilo veće nego da sam dobio milion dolara. I svima sam se hvalio. Deset godina kasnije moj prvi nastup... Čuo sam da je Gru rekao "Morao bi Marko da poradi na tehnici disanja, može to bolje". Pitao sam se da li je sujeta... Posle je dolazio na svaki nastup. Na svaku promociju. Imao sam neverovatnu podršku od njega. Na košarci sam ga upoznao, tada sam shvatio da je gigant. Njegova muzika, poruka, filozofija, će živeti večno. I, podsetiće, nas, muzičare, pevače, repere, da budemo iskreni, jer on je bio najiskreniji. I da ne odustanemo od sna. Ja bih da podignem pesnicu za hip-hop, za ljubav, za Grua! - rekao je Marko nakon čije govora se salom prolomio aplauz.

Porodica Dalibora Andonova Grua je obavestila sve prijatelje i poštovaoce da će sahrana biti u četvrtak 12.septembra u 14:30 na groblju Orlovača u Beogradu i poziva da svoj poslednji pozdrav Daliboru Andonovu – Gruu iskažu tom prilikom.

(VIDEO) NEKOLIKO SEKUNDI KASNIJE KAJT GA JE RAZBIO O VODU! Pogledajte poslednje trenuntke Grua pre tragedije sasvim slučajno zabeležene kamerom!




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!
Live TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!

Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija (SB UN) večeras još jednom nije prihvatio da raspravlja o NATO agresiji na Jugoslaviju pošto za predloženi dnevni red nije glasao dovoljan broj članica tog tela. Kao i na sednici SB UN 25. marta, i na večerašnjoj, ponovo zakazanoj na zahtev Rusije, Francuska je zatražila takozvano proceduralno glasanje o dnevnom redu. Za dnevni red, odnosno raspravu o NATO agresiji na Jugoslaviju 1999. godine, večeras je glasalo šest od 15 članica Saveta bezbednosti, dok je ostalih devet bilo uzdržano. Za usvajanje dnevnog reda bilo je potrebno devet glasova. Ovu odluku, u emisiji "Info veče" Informer TV, komentarisali su analitičari Veljko Jovanović i Luka Stajić, kao i Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke.

28.03.2024

23:01

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)
Live TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)

Goran Petronijević, advokat, Nikola Jović, politikolog, prof. dr Aleksandar Lukić sa Instituta za političke studije i akademik prof. dr Dragan Radenović govorili su u emisiji "Info dan" na Informer TV o terorističkom napadu u Moskvi i tome šta on zapravo predstavlja i kako će uticati na budućnost Rusije.

28.03.2024

18:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve
Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve

Bila sam u dvorištu Novakovića, u tu kuću je udata moja ćerka i bavila sam se decom. Čula sam da je došao Milan Nikolić i udario mog sina Vuka sa obe šake. Nisam videla, ali sam čula tada šta se desilo. Milan mu je zapretio prstom i rekao, "j....u ti majku", a Vuk mu je odgovorio, "ti da j...š moju Draganu. Milan je mali čovek, ali je poskočio i sa obe šake udario Vuka. To su snimile kamere.

28.03.2024

18:01

Sport

Planeta

Magazin

Džet set

Srbija