• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: ZP/MIrror

11.09.2019

13:38

ZA OVAKVU PREVARU JOŠ NISTE ČULI: Skinuli su ženi sa kartice 4.500 evra, obećavajući jeftin poklon vaučer

Vesti

ZA OVAKVU PREVARU JOŠ NISTE ČULI: Skinuli su ženi sa kartice 4.500 evra, obećavajući jeftin poklon vaučer

Podeli vest

Misleći da popunjava "običnu" anketu naivna Emili je rekla prevarantu sasvim dovoljno podataka da bi mogao da iskoristi njenu kreditnu karticu

Naručite nešto putem interneta i stigne vam pogrešan artikal - dešava se. Ali šta ako dobijete isporuku kada niste ništa naručili?

Ranije ovog leta Emili je primila telefonski poziv od nekoga ko se predstavio kao zaposleni poznate internet kompanije za odeću.

On je obavestio Emili da je došlo do greške administratora, pa su joj poslali neku robu.

Rečeno joj je da treba da prihvati robu, a da će je drugi kurir pokupiti od nje i vratiti. Kao izvinjenje za neprijatnost, Emili je obećan poklon bon u iznosu od 50 evra.

HRVATI SE PRAVDAJU, NISU PREVARILI FRANCUZE: Na toj aplikaciji 20 odsto objekata ne postoji!

Sledećeg dana stigla su tri velika paketa i prema uputstvu, Emili je prihvatila isporuku. Dva dana nakon toga, kako joj je rečeno, stigao je drugi čovek rekavši da je poslan da ih pokupi. Zauzvrat Emili je dobila poklon bon od 50 evra. Super, rekao bi neko, još je i profitirala zbog tuđe greške.

Ali dve nedelje kasnije Emili je primetila da je prodavac paketa naplatio 4.500 evra sa njene kreditne kartice.

Foto: Informer ZP

 

Tek tada je počela da sastavlja delove prevarantske slagalice. Shvatila je tačno šta se dogodilo. Tri nedelje pre poziva koji je tvrdio da dolazi iz prodavnice, Emili je popunila anketu u lokalnom tržnom centru.

Kao deo upitnika, od nje se tražilo da imenuje dva maloprodajna preduzeća sa kojima ima nalog na mreži. Takođe su joj traženi i drugi detalji, uključujući njen telefonski broj.

OTKRIVENA NEVEROVATNA PREVARA: Danima je za sitan novac iznosio kilograme mesa, evo kako je uhvaćen!

Emili je pristala na anketu pošto su joj ponudili poklon karticu u iznosu od 20 evra. Ali tada je prevarant od Emili dobio dovoljno detalja da bi mogao da koristi njenu kreditnu karticu za kupovinu preko interneta. Robu su naručili od jednog od trgovaca kod koga im je rekla da ima račun.

Kako bi izbegao sumnju prodavca, prevarant je isporučio robu na Emilinu adresu. Zatim je telefonirao predstavljajući se kao prodavac, koji je na njenu adresu poslao "neku" robu greškom. Pakete je pokupio, a sirotoj Emili ostavio poklon bon od 50 evra.  

Trgovac koji je naplatio robu 4.500 evra odbio je da vrati novac, ali savetovao je Emili da podnese zahtev u odelenju policije koje istražuje prevare s kreditnim karticama u vrednosti iznad 100 evra.

AKO IMATE ANDROID, MOŽDA STE BAŠ VI PREVARENI: Otkriveno osam miliona prevara




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

Ministar Momirović: Prijatelji se oslanjaju na prijatelje
Politika

Ministar Momirović: Prijatelji se oslanjaju na prijatelje

U okolnostima velikih pritisaka kojima je Srbija izložena mi nećemo pognuti glavu i izabrati put povlačenja, rekao je ministar Tomislav Momirović nakon radne večere sa ambasadorima islamskih zemalja u Srbiji održanoj u Vili dinastije Obrenović u Smederevu.

24.04.2024

19:53

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija