• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

21.04.2020

17:05

PANDEMIJA ZAUSTAVILA RASTUĆI TREND: Proizvođači hrane i ugostitelji traže rešenja za opstanak

Vesti

PANDEMIJA ZAUSTAVILA RASTUĆI TREND: Proizvođači hrane i ugostitelji traže rešenja za opstanak

Podeli vest

Zatvaranjem ugostiteljskih objekata zaustavljen je dosadašnji rastući trend u toj oblasti što će imati šire negativne posledice, ali ipak raspodelom poslovanja oni su pronašli nove načine da dođu do potrošača, i to putem onlajn prodavnica, poruka je sa online panela na tu temu

U okviru inicijative “Svet hoće domaće” USAID-ovog Projekta za konkurentnu privredu održan je četvrti po redu onlajn panel kako bi se razgovaralo sa proizvođačima hrane, u ovom slučaju onima koji pretežno proizvode za sektor ugostiteljstva (“HoReCa”), o problemima u industriji uzrokovanim pandemijom Covid-19 i potencijalnim rešenjima.

Na panelu pod nazivom “Industrija hrane i ugostiteljstvo: trenutno stanje u HoReCa sektoru” govorilo se o tome kako opstaju proizvođači zavisni od obustavljenog “HoReCa” tržišta, kako se prilagođavaju trenutnoj situaciji, kako posluju vinari u doba krize, kako sanirati gubitke uzrokovane zatvaranjem ugostiteljskih objekata, ali i šta kažu distributeri i ugostiteljski sektor.



Proizvođači vina, kao i proizvođači visokokvalitetnih sokova su se složili da se, zahvaljujući tome, tražnja u poslednje vreme povećala, a proizvodnja je nastavljena.

S druge strane, vanredno stanje znatno je otežalo plasman prehrambenih proizvoda namenjenih ugostiteljskom sektoru, pa im je zatvaranjem restorana i hotela opala tražnja, rekli su govornici na panelu.

Proizvođači koji su do sada većinom sarađivali sa ugostiteljskim sektorom, sada robu isporučuju redovnim lokalnim kupcima, što dalje vodi do smanjene kako proizvodnje tako i prodaje, rečeno je na konferenciji.



Govornici na panelu bili su Jana Mitrović, vlasnica Urbanih farmera- proizvođača mikrobilja iz Beograda, Aleksandar Gligorijević, vlasnik Srberry sokova, porodične kompanije visokokvalitetnih sokova iz Kosjerića, Mina Todić, marketing menadžer vinarije Doja iz Topličkog regiona, Dejan Nogić ispred CORP JVJV, kompanije za trgovinu i distribuciju hrane i pića u HoReCa segmentu, kao i Nikola Dimitrijević, vlasnik restorana Franš i predsednik Opšteg udruženja ugostitelja Beograd.

Inicijativa “Svet hoće domaće“, pokrenuta septembra 2018. godine, pomaže promociju i edukaciju domaćih proizvođača visokokvalitetne hrane.


 

USAID-ov Projekat za konkuretnu privredu, prateći trenutnu situaciju kroz seriju onlajn panela nastaviće da podržava lokalnu prehrambenu industriju, ukazujući na ključna pitanja i pomažući proizvođačima da se lakše snađu u trenutnoj situaciji, ističe se u saopštenju.

 

Pratite Zaštitnik potrošača na Fejsbuku OVDE

Pratite Zaštitnik potrošača na Tviteru OVDE

Najnovije informacije na portalu Informer.rs



Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

U nemačkim medijima objavljena slika predsednika Vučića pokrivenog srpskom zastavom! Šta će uslediti u Crnoj Gori nakon sramnog glasanja u UN? (VIDEO)
Live TV

U nemačkim medijima objavljena slika predsednika Vučića pokrivenog srpskom zastavom! Šta će uslediti u Crnoj Gori nakon sramnog glasanja u UN? (VIDEO)

Puna dva dana priča se o Savetu bezbednosti u UN. U Specijalnoj emisiji Informera o temi Rezolucije u Srebrenici govorili su prof. dr Dejan Miletić, direktor Centra za proučavanje globalizacije i predsednik poslaničke grupe PUPS-a Stefan Krkobabić. Uživo u program putem vajber uključenja javili su se i politikolog Andreja Lović iz Nemačke i novnar Igor Damjanović iz Donjecka, kao i Vojkan Milošević, direktor Centra za antiterorizma i Olga Ravasi, gopolitički strateg.

25.05.2024

20:02

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija