• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: tanjug

11.05.2020

14:22

POČINJE PODELA 400.000 VAUČERA: Odmor u Srbiji za građane sa primanjima manjim od 70.000!

Vesti

POČINJE PODELA 400.000 VAUČERA: Odmor u Srbiji za građane sa primanjima manjim od 70.000!

Podeli vest

Penzioneri, studenti i zaposleni čija je plata manja od 70.000 dinara moći će od srede, 13. maja, da apliciraju za korišćenje novih 400.000 vaučera za odmor u Srbiji, izjavio je ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić

Na predstavljanju nove letnje promotivne kampanje "Izaberi svoju avanturu, vidi Srbiju" u Zemunu, Ljajić je rekao da je to ujedno i poziv ugostiteljima i hotelijerima da se prijave za prihvatanje gostiju sa vaučerima.

Takvih je do sada, kaže ministar, 1.500, a očekuje da će novi ugostitelji i hotelijeri koji će se prijaviti biti iz Beograda i Novog Sada, jer su to novi gradovi u kojima se vaučeri mogu koristiti.

Osim toga, novine u odnosu na prošlu prijavu za vaučere jeste da je povećan obuhvat ljudi koji mogu da se prijave, a među njima su studenti i oni čija su primanja manja od 70.000.

Do sada je limit za zaposlene bio 60.000 dinara.

Ministar je objasnio i da studenti neće moći da koriste vaučere u mestu prebivališta i mestu gde studiraju, kako bi se s jedne strane, objašnjava ministar, sprečile zloupotrebe, a sa druge strane, kako bi omogućili studentima da putuju širom Srbije.

Ljajić kaže da će tih 400.000 vaučera značajno produžiti turističku sezonu, te da ona neće biti ograničena na dva ili tri letnja meseca, već da će potrajati do kraja godine.

- Time ćemo bar delimično smanjiti štetu koja će nastati zbog manjeg broja međunarodnih putovanja - rekao je Ljajić.

 

Pratite Zaštitnik potrošača na Fejsbuku OVDE

Pratite Zaštitnik potrošača na Tviteru OVDE

Najnovije informacije na portalu Informer.rs
PROČITAJTE JOŠ

UPLAĆENI ARANŽMANI NEĆE PROPASTI: EK traži davanje garancija za vaučere, moguća zamena za novac?!

KAKO DO NOVCA OD OTKAZANIH ĐAČKIH EKSKURZIJA?! Na potezu direktori škola u igri nekoliko rešenja!

NAJSIGURNIJI JE ODMOR U SRBIJI: Još 400.000 turističkih vaučera, uz dve nove destinacije!




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

INFORMER SPECIJAL! Šta to zna Bajden i šta krišom sprema Trampu?
Live TV

INFORMER SPECIJAL! Šta to zna Bajden i šta krišom sprema Trampu?

Završena je prva debata između Bajdena i Trampa koji je pokazao sve Bajdenove negativne strane. Tramp je evidentno bio dominantan i odneo pobedu! Da li će Bajdenovi glasači promeniti mišljenje nakon prvog duela dva predsednička kandidata i koliko su realne šanse za Trampovu pobedu u specijalnoj emisiji govorili su Dejan Miletić, direktor Centra za proučavanje globaliacije i Ilija Kajtez, pukovnik u penziji. Tokom emisije uključivao se veliki broj drugih gostiju, kao i gledaoci Informer TV koji su rekli svoje mišljenje o ovoj temi.

28.06.2024

18:41

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija