• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Zaštitnik potrošača

25.09.2020

15:12

IMATE 3 OPCIJE, U ROKU OD 7 DANA MORATE DA SE IZJASNITE! Moratorijum ističe za samo pet dana

Vesti

IMATE 3 OPCIJE, U ROKU OD 7 DANA MORATE DA SE IZJASNITE! Moratorijum ističe za samo pet dana

Podeli vest

Iz Udruženja banaka Srbije podsećaju građane koji su prihvatili drugi zastoj u otplati obaveza prema bankama da moratorijum ističe u sredu, 30. septembra.

Upozoravaju građane da kada im od banaka stigne novi plan otplate poštom ili mejlom, imaju sedam dana da se izjasne o načinu otplate.

Prva mogućnost je da prihvate plan otplate koji ponudi banka, sa rokom otplate dužim za trajanje moratorijuma, a kamatama iz moratorijuma raspoređenim na preostalo vreme otplate kredita.

Druga je da odjednom plate zaostale rate sa kamatom i nastave otplatu prema dosadašnjem planu, a treća mogućnost je da plate samo kamate iz moratorijuma, a da rok otplate kredita produže za broj meseci trajanja zastoja.

Drugi moratorijum prihvatilo je 82 odsto građana i 69 odsto preduzeća. Ukupna vrednost zaustavljenih obaveza iznosi gotovo milijardu evra.

Pratite Zaštitnik potrošaca na Fejsbuku OVDE

Pratite Zaštitnik potrošaca na Tviteru OVDE

Najnovije informacije na portalu Informer.rs



Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija