• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Telegraf.rs

13.03.2021

17:13

OVIH ŠEST GREŠAKA PRAVE NOVOPEČENI RODITELJI! Obratite pažnju na sledeće stvari!

Ljubav

OVIH ŠEST GREŠAKA PRAVE NOVOPEČENI RODITELJI! Obratite pažnju na sledeće stvari!

Podeli vest

Roditeljstvo je pravi izazov i po mišljenju mnogih najlepša najteža stvar na svetu. Nije važno da li se sa ovom ulogom susrećete prvi put ili već imate iskustva, sigurno je da nije lako. Međutim, kao i svaki izazov i biti roditelj sa sobom nosi greške, ali i one služe da se iz njih nešto nauči

Koje su to stvari u kojima mnogi novopečeni roditelji najčešće greše?

1. Ne uživate u trenutku

U pokušaju da budete savršen roditelj, često zaboravljate da uživate u trenutku. Zastanite i uživajte u trenutku, jednog dana ćete samo shvatiti da je vaše dete odraslo, da vi niste svesni brzine kojom se to dogodilo. Haos u kući može da sačeka, iskoristite trenutke sa svojom decom koje više nećete moći da ponovite.

2. Ne raspoređujete obaveze

Za dete je potrebno dvoje. Ako imate tu mogućnost, bilo bi logično da i vi i partner podjednako učestvujete u brizi oko deteta. Tako će svako od vas dobiti svoje slobodno vreme.

Foto: Shutterstock

Biti roditelj sa sobom nosi greške, ali i one služe da se iz njih nešto nauči

3. Ignorišete partnera

Kada je reč o odnosu sa vašim partnerom, činjenica da ste postali roditelj može uzeti danak. Mnogi novopečeni roditelji su zauzeti brigom za dete da zaborave na sopstvene potrebe.

4. Panika zbog sitnica

Početne faze roditeljstva će biti haotične i obeležene nepotrebnom panikom. Morate da naučite da se opustite, jer će panika samo pogoršati situaciju.

5. Ne brinete se o sebi

Jedna od čestih grešaka je ignorisanje vlastitih potreba, ali briga oko sebe za vreme trudnoće, ali i pošto se ostvarite kao majka, je ključna.

6. Previše verujete drugima

Potpuno je jasno i očekivano da ćete mnogo toga naučiti od iskusnijih, al nemojte verovati baš svemu što vam kažu. Vodite se sopstevnim osećajem i iskustvom koje ćete polako sticati, prenosi Telegraf.rs


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Primenjene umetnosti važan deo projekta izgradnje beogradskog metroa
Društvo

Primenjene umetnosti važan deo projekta izgradnje beogradskog metroa

Sporazum o saradnji za aktivno uključenje studenata i nastavnog osoblja u projekat izgradnje beogradskog metroa potpisali su juče dekan Fakulteta primenjenih umetnosti prof. Goran Čpajak i direktor JKP „Beogradski metro i voz” Andreja Mladenović. Ovim preduzeće dodatno razvija saradnju sa fakultetima u cilju unapređenja struke, inovacija i tehnološkog razvoja i, od ustanova iz prvenstveno tehničke struke, proširuje je i na fakultete iz oblasti društveno-humanističkih nauka.

17.04.2024

22:23

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija