• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: krstarica/informer.rs

04.05.2021

14:55

OVAKO SE PRAVILNO SUŠI KOSA FENOM! Imaćete frizuru kao iz salona uz pomoć ovog fantastičnog trika!

Ljubav

OVAKO SE PRAVILNO SUŠI KOSA FENOM! Imaćete frizuru kao iz salona uz pomoć ovog fantastičnog trika!

Podeli vest

Redovno sušenje kose fenom nije najbolje rešenje ukoliko želite negovanu i zdravu kosu, jer vruć vazduh čini pramenove krhkim i isušuje ih

1. Rešite se viška vlage

Ne sušite fenom sveže opranu kosu, jer ju je najlakše oštetiti dok je mokra. Nežno obrišite uvojke peškirom i prirodno osušite kosu 10-15 minuta. Ne trljajte snažno peškirom – ovo je jedan od razloga krhkosti.

2. Nanesite proizvode za negu kose na vlažnu kosu

Da nastavimo sa prethodnom tačkom: voda odbija termičke zaštitne sprejeve, ulja i druge proizvode za negu, pa primena proizvoda na mokru kosu nema nikakvog efekta.

3. Držite fen za kosu na rastojanju od 15-20 cm

Ovo je optimalno rastojanje, koje minimizira štetu od vrućeg vazduha.

Foto: Shutterstock

Dodatak za fen ravnomerno usmerava protok vazduha na određeno područje.

4. Koristite dodatke za fen

Fen nasumično duva kosu u različitim pravcima, čineći je neposlušnom, a dodatak za fen ravnomerno usmerava protok vazduha na određeno područje.

5. Podignite pramenove u korenu češljem ili četkom

Ovo će dodati volumen kosi. Počnite da sušite u zoni korena i krenite do vrhova. Fen za kosu držite paralelno – ova tehnika će zagladiti kosu.

6. Podelite kosu na zone pre sušenja i učvrstite je ukosnicom

Ovo će skratiti vreme sušenja i omogućiti vam da temeljno osušite svaki deo.

7. Naizmenično koristite topli i hladni vazduh

Stalno pomerajte fen, bez zaustavljanja kako biste izbegli pregrevanje vlasišta. Završite hladnim vazdušnim sušenjem kako bi vaša kosa bila glatka i sjajna. Obavezno osušite kosu do kraja, pogotovo ako nakon sušenja planirate da koristite peglu ili figaro za uvijanje kose.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija