• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

05.10.2021

11:36

SUVO ČETKANJE SMANJUJE CELULIT! Isprobajte jednostavnu tehniku za bolji izgled kože

Ljubav

SUVO ČETKANJE SMANJUJE CELULIT! Isprobajte jednostavnu tehniku za bolji izgled kože

Podeli vest

Suvo četkanje kože, jednostavan kozmetički tretman, kako i samo ime govori, u poslednje vreme postao je veoma popularan kao sredstvo u borbi protiv omraženog celulita

Na društvenim mrežama sve češće se mogu videti pozitivna iskustva žena koje su isprobale ovu metodu, a među njima i su i slavne manekenke Miranda Ker i Eli Mekfirson.

Za ovaj tretman potrebno vam je desetak minuta dnevno, nije skup jer se radi kod kuće, a osim što uklanja mrtve ćelije s površinskog sloja kože, pomaže razbijanje celulita, pa je koža vidljivo glatka, a neprijatne neravnine se manje vide.

Ovaj vid masaže pojačava cirkulaciju i poboljšava sposobnost kože da eliminiše toksine kroz pore.

Foto: Shutterstock

Oslobodite se celulita

Kako se radi

Suvo četkanje najbolje je raditi ujutro pre tuširanja, na suvoj koži bez losiona ili ulja.
Četka za telo treba da bude sa mekanim vlaknima da ne bi izazvala bol i iritaciju. Najbolje je da koristite četku sa prirodnim vlaknima.

Povlačite pokrete odozdo nagore. Počnite od članaka laganim pokretima prema kolenima, a potom i na butinama i bedrima, gde obično ima najviše celulita. Širokim kružnim potezima masirajte stomak u smeru kazaljke na satu.

Ruke "očetkajte" od prstiju do lakta, pa od lakta do ramena, a potom i ramena i grudi.
Koža ne bi trebalo da bude mnogo crvena niti osetljiva na dodir. Ovaj tretman se ne preporučuje onima koji imaju izuzetno osetljivu kožu, sklonu ekcemima ili sa psorijazom, a ni ako ste izgoreli na suncu.

Posle suvog četkanja istuširajte se hladnijom vodom jer ćete lakše skinuti mrtve ćelije kože sa površine, a četku obavezno operite toplom vodom i sapunom da bi se uklonila sva nečistoća.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija