• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: uspesnazena.com/informer.rs

13.10.2021

14:10

IMATE SITNE MRAVE U STANU? Evo kako da ih odstranite PRIRODNO i bez otrova!

Ljubav

IMATE SITNE MRAVE U STANU? Evo kako da ih odstranite PRIRODNO i bez otrova!

Podeli vest

Pojavili su vam se mravi u kući? Postoji nekoliko načina kako da ih eliminišete prirodnim putem

Evo kako da se rešite ovih dosadnih insekata: 

Sok od limuna

Pospite kritična mesta sveže isceđenim sokom od limuna. Limunska kiselina mravima smeta i čim je osete, udaljavaju se od nje. Iscedite limunov sok duž pukotina i u pukotine. Kao što smo rekli, mravi ne vole limunsku kiselinu.

Naprskajte mrave rastvorom sirćeta i vode (2:1)

Nizak procenat ubija mrave bez bojazni da ćete uništiti nameštaj. Ovo je odličan način da se rešite mrava ako znate gde su. 

Sirće možete koristiti na više načina. Njega možete sipati direktno na žarište (ukoliko ga pronađete). Garantovano uništava sve mrave i sprečava njihovo ponovno pojavljivanje. Zatim, možete poprskati ćoškove i male rupe kombinacijom sirćeta i deterdženta za suđe.

Foto: Shutterstock

Sirće i cimet

Voda i deterdžent za suđe

Prokuvajte pola litre vode i dodajte 50 ml deterdženta za suđe. Mešavinu naspite u raspršivač i popskajte kritična mesta. Ovaj odlični  trik možete koristiti i za korov.

Soda bikarbona i šećer u prahu

Pomešajte jednake količine sode bikarbone i šećera u prahu. Smesu stavite na mesto gde se nalazi najviše mrava. Za par dana ćete ih sve uništiti.

Naspite crvenu ljutu papriku (ako nemate malu decu i kućne ljubimce) na putanju mrava. Crvena paprika će brzo ih oterati.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija