• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Miss7zdrava.24sata.hr

08.01.2020

13:47

ŠEST DANA RADITE OVE STVARI I REŠIĆETE SE SALA NA STOMAKU! Rezultati će vas ODUŠEVITI!

Ljubav

ŠEST DANA RADITE OVE STVARI I REŠIĆETE SE SALA NA STOMAKU! Rezultati će vas ODUŠEVITI!

Podeli vest

Mnogima je salo oko struka životni neprijatelj. Ipak, postoji šest prirodnih trikova koji će vam pomoći da rešite ovaj problem jednom za svagda

Koliko vam se puta dogodilo da se ujutru pogledate u ogledalo i sviđa vam se što vidite, a već poslepodne ili uveče primećujete da vam je stomak gotovo dvostruko veći?

OČISTITE CREVA OD TEŠKE HRANE! Najbolji način da se rešite nadutosti i suvišnih kilograma!

Razlog za to su vaše dnevne navike koje izazivaju nadutost, a time i vizuaelno povećavaju stomak. Ako želite da za samo šest dana smanjite masne naslage oko struka i uskočite u omiljeni komad odeće bez straha, pridržavajte se sledećih pravila:

Smanjite unos soli

So jelu daje bogatiji ukus, ali ovaj začin zadržava vodu u telu, što uzrokuje osećaj nadutosti, a time i povećava vaš stomak. Dakle, slane grickalice i brza hrana zabranjeni su tokom sledećih šest dana.

Smanjite unos ugljenih hidrata

Beli hleb za doručak, pirinač ili testenina za ručak mnogima su deo svakodnevne ishrane. Ipak, ove namirnice su prepune ugljenih hidrata i nisu prijatelji vaše linije niti stomaka i zato ih izbacite iz ishrane. Za doručak radije jedite hranu bogatu proteinima poput jaja i sira, a za ručak integralni pirinač ili povrće. Ako ipak ne možete da izdržite bez hleba, konzumirajte onaj integralni.

Foto: Shutterstock

Zaboravite na mleko

Intolerancija na laktozu može izazvati probleme s probavom i snažan osećaj nadutosti. Ako niste sigurni da spadate u ovu grupu, probajte barem na sedam dana izbaciti mleko iz ishrane. Kafu obogatite sojinim ili bademovim mlekom, a umesto čaše mleka popijte jogurt.

DA LI STE ZNALI DA JE U TOKU "DLAKAVI JANUAR"?! Evo šta to tačno znači!

Birajte voće

Iako je voće zdravo, neki od ovih ukusnih plodova mogu izazvati nadutost. Jabuka, kruška ili dinja vrlo su ukusni plodovi, ali se teže vare, pa mogu izazvati gasove. Zato radije biraj citruse poput limuna i pomorandže, kao i bobičasto šumsko voće.

Recite ‘ne’ ljutim začinima

Ljuti začini podstiču izlučivanje želudačane kiseline, što može izazvati nadimanje i tvrd stomak. Iako su oni zdravi, preskočite ih na sedam dana, a radije posegnite za laganijim začinima poput bosiljka, origana, majčine dušice i sl.

Izbacite ŠAP

ŠAP je skraćenica za tri stvari koje tvoje telo nikako ne voli – šećer (rafinisani), alkohol i pržena hrana nisu prijatelji linije i zato bi, ako želite ravan stomak, svakako trebalo da ih izbegavate.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija