• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: novosti.rs/informer.rs

02.02.2020

12:07

AKO SE ČESTO JAVLJAJU, NE TREBA IH IGNORISATI! Proverite uzrok bolova u donjem stomaku!

Ljubav

AKO SE ČESTO JAVLJAJU, NE TREBA IH IGNORISATI! Proverite uzrok bolova u donjem stomaku!

Podeli vest

Razlozi mogu da budu potpuno benigni, ali ponekad su u pitanju ozbiljniji poremećaji reproduktivnog zdravlja...

Bolovi i grčevi nakon menstruacije često se pojavljuju i mogu da imaju različite uzroke. Ukoliko inače imate jake menstrualne bolove, moguće je i da vam se jave jači grčevi tokom ovulacije. Neke žene ih opisuju kao grčeve u karlici, a kod drugih se javljaju bolovi u donjem delu leđa.

(VIDEO) SAMO 12 DANA NAKON TAJNOG VENČANJA! Razvodi se Pamela Anderson!

SA OVOM NAMIRNICIM MOŽETE DA SE OTRUJETE! Koliko je pirinač zapravo zdrav?

 

Učestalost može da zavisi od toga koliko hormonima treba da se vrate u "prvobitno stanje" i najčešće nisu razlog za brigu. Ipak, ukoliko se često pojavljuju i stvaraju neprijatnost, potrebno je poroveriti da li se radi o ozbiljnijem ginekološkom problemu.

Foto: Shutterstock

Ovulacija
 

Ukoliko inače imate jake menstrualne bolove, moguće je i da vam se jave jači grčevi tokom ovulacije. Neke žene ih opisuju kao grčeve u karlici, a kod drugih se javljaju bolovi u donjem delu leđa. To najčešće nije razlog za brigu.

SE*S POSLE RASKIDA: Kada je to dobra ideja, a kada je OPASNO?

Ciste na jajnicima
 

Mogu da budu uzrok grčeva i neredovnog krvarenja. U većini slučajeva nema nikakvih simptoma ciste na jajnicima, osim ukoliko su veoma velike. Eventualno, može da se javi osećaj nadutosti. U svakom slučaju, ukoliko sumnjate na ciste na jajnicima, trebalo bi da odete kod lekara.

Foto: Shutterstock

Miomi na materici
 

Reč je o izraslinama koje nisu kancerogene, a simptomi variraju u zavisnosti od veličine izrasline. Što je veći miom, simptomi su izraženiji. Kod većine žena se zbog mioma javljaju neredovni ciklusi, obilne menstruacije, bol i grčevi u karlici. U nekim slučajevima, ako se ne tretiraju, mogu da izazovu probleme sa plodnošću, zato je važno da se obratite lekaru ako imate simptome.

SMRŠAJTE BRZO, ZDRAVO I TRAJNO! Ova dijeta će vam pomoći u tome!

Vanmaterična trudnoća
 

Ektopijska ili vanmaterična trudnoća je bolno i opasno stanje, a dešava se kada se oplođena jajna ćelija smesti izvan materice. Simptomi koji mogu da se jave su jaki grčevi, jako krvarenje, oštar bol u karlici i mučnina. U takvim slučajevima je jedino rešenje prekid, odnosno uklanjanje oplođene jajne ćelije.

Foto: pexels.com

Pelvična inflamatorna bolest
 

Reč je o infekciji ženskih reproduktivnih organa. Simptomi mogu da budu grčevi ili bol u donjem abdomenu, groznica, neuobičajen iscedak, bol ili krvarenje tokom odnosa, bol prilikom mokrenja i krvarenje između menstruacija.

ZIMSKA VARIJANTA NAJPOZNATIJE ITALIJANSKE ČORBE: Minestrone sa slaninom i pasuljem!

Endometrioza
 

Endometrioza je hronično stanje usled kojeg tkivo koje obično raste u materici u ovom slučaju raste izvan materice. Simptomi endometrioze mogu da variraju, ali u većini slučajeva se javljaju jaki menstrualni bolovi, obilne menstruacije, bol tokom i nakon seksualnog odnosa, krvarenje između menstruacija, bol u donjem delu stomaka i problemi sa plodnošću.

Foto: Pixabay

Trudnoća
 

U veoma ranoj fazi trudnoće možete osetiti grčeve u materici, koji se javljaju usled "kačenja" oplođene jajne ćelije u matericu. Može da se javi poneka tamnocrvena ili braonkasta mrlja, odnosno implantacijsko krvarenje. To krvarenje se obično javlja u periodu kada obično dobijate menstruaciju, uglavnom uz još neke simptome trudnoće.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!
Live TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!

Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija (SB UN) večeras još jednom nije prihvatio da raspravlja o NATO agresiji na Jugoslaviju pošto za predloženi dnevni red nije glasao dovoljan broj članica tog tela. Kao i na sednici SB UN 25. marta, i na večerašnjoj, ponovo zakazanoj na zahtev Rusije, Francuska je zatražila takozvano proceduralno glasanje o dnevnom redu. Za dnevni red, odnosno raspravu o NATO agresiji na Jugoslaviju 1999. godine, večeras je glasalo šest od 15 članica Saveta bezbednosti, dok je ostalih devet bilo uzdržano. Za usvajanje dnevnog reda bilo je potrebno devet glasova. Ovu odluku, u emisiji "Info veče" Informer TV, komentarisali su analitičari Veljko Jovanović i Luka Stajić, kao i Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke.

28.03.2024

23:01

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)
Live TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)

Goran Petronijević, advokat, Nikola Jović, politikolog, prof. dr Aleksandar Lukić sa Instituta za političke studije i akademik prof. dr Dragan Radenović govorili su u emisiji "Info dan" na Informer TV o terorističkom napadu u Moskvi i tome šta on zapravo predstavlja i kako će uticati na budućnost Rusije.

28.03.2024

18:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve
Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve

Bila sam u dvorištu Novakovića, u tu kuću je udata moja ćerka i bavila sam se decom. Čula sam da je došao Milan Nikolić i udario mog sina Vuka sa obe šake. Nisam videla, ali sam čula tada šta se desilo. Milan mu je zapretio prstom i rekao, "j....u ti majku", a Vuk mu je odgovorio, "ti da j...š moju Draganu. Milan je mali čovek, ali je poskočio i sa obe šake udario Vuka. To su snimile kamere.

28.03.2024

18:01

Sport

Planeta

Sestre preživele teroristički napad u Volgodonsku, pa ubijene u Krokusu! Kako ovo objasniti, majka ne prihvata da su mrtve!
Bože, ima li te?!

Sestre preživele teroristički napad u Volgodonsku, pa ubijene u Krokusu! Kako ovo objasniti, majka ne prihvata da su mrtve!

Među žrtvama tragedije u Krokus siti holu bile su i sestre koje su preživele teroristički napad u Volgodonsku 16. septembra 1999. godine. Tada je porodica živela u Rostovskoj oblasti, a u blizini njihove kuće, teroristi su digli u vazduh kamion sa eksplozivom. Poginulo je 19 ljudi, a Tatjana i Ana Makarski su povređene, ali su preživele.

28.03.2024

20:45

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija