TRI NAPITKA SA ĐUMBIROM KOJE MORATE PROBATI! Imaćete najjači imunitet, a svi virusi će vas zaobići!

Shutterstock

13:47 Ljubav i zdravlje 0

Miss.24.sata.hr | 26. 02. 2020.

TRI NAPITKA SA ĐUMBIROM KOJE MORATE PROBATI! Imaćete najjači imunitet, a svi virusi će vas zaobići!

Đumbir je zbog svojih analgetskih, antupalnih, antibakterijskih svojstava poznat kao narodni lek

Osim kao začin u ishrani, pomaže kod mršavljenja, ubrzava metabolizam, pomaže kod glavobolja i mučnina, a zahvaljujući mineralima i vitaminima idealan je borac protiv prehlada i  virusa.

JEDNA ČAŠA SOKA OD ŠARGAREPE ČINI ČUDA ZA VAŠ ORGANIZAM! Nećete znati šta je bolest!

Čaj od đumbira s medom i limunom

Sastojci:

šolja ključale vode
narendani đumbir
kašičica meda
kašičica soka od limuna

Priprema:

Zagrejte vodu da proključa, a zatim u nju ubacite narendani đumbir.
 Ostavite ga tako umočenog tri minuta.
Dodajte po kašičicu meda i soka od limuna.
Procedite čaj, te sklonite ostatke narendanog đumbira.
Dobro promešajte.

Čaj od đumbira s medom i limunom ( Metoda broj dva)

Sastojci:

sedam centimetara naseckanog đumbira
dve šoje vode
pola šolje soka od limuna
2 kašičice meda

NAVUKLA JE VUNENE ČARAPE I UBACILA BELI LUK, a ujutru je osetila ove promene u ORGANIZMU! Nije imala neprijatan zadah, rešila se kašlja i kijanja, ali to nije sve!

Priprema:

Postupak je isti kao i kod prethodnog recepta samo što ovog puta pre nego što procedite čaj prvo ga prekrijte plastičnim poklopcem i ostavite 10 minuta.
Nakon toga, procedite čaj.

Shutterstock

Dodatni savet:

Kada napravite čaj od đumbira, bilo da ste probale prvu ili drugu metodu, možete mu dodati pola kašičice cimeta u prahu koji deluje kao antiseptik.
Takođe, čaju možeš dodati i pola zdrobljenog belog luka koji jača imunitet kao i prstohvat kajenskog bibera pre nego što procedite čaj.

Pivo od đumbira

Sastojci:

šolja  šećera
1/4  kašičice zrnatog pekarskog kvasca
dve kašičice narendanog đumbira
voda
oceđeni sok od jednog grejpfruta ili limuna

Shutterstock

Postupak:

Na flašu stavite levak, a zatim u nju ubacite šećer i zrnati pekarski kvasac.
Dodajte đumbir, sok od grejpfruta ili limuna, te stavite vodu.
Stavite čep na flašu  i dobro protresite nekoliko puta.
Nakon toga, dodajte još vode.
Još jednom dobro protresite flašu, stavite na toplo mesto da odstoji dva dana.
Pivo će biti spremno za ispijanje ako se čep lagano otvara.



Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na [email protected]