• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: lepotaizdravlje

17.08.2020

12:53

OVO ULJE TREBA DA IMATE U KUĆI! Pomaže u borbi protiv RAKA i leči mnoge bolesti - evo kako se PRAVILNO UPOTREBLJAVA!

Ljubav

OVO ULJE TREBA DA IMATE U KUĆI! Pomaže u borbi protiv RAKA i leči mnoge bolesti - evo kako se PRAVILNO UPOTREBLJAVA!

Podeli vest

Korisno je imati ga u svom domu

Ulje tamjana, koje je već vekovima prisutno u medicini, pokazalo se i kao vrlo delotvorno sredstvo u borbi protiv kancera i drugih teških bolesti. Miris tamjana takođe umiruje i oslobađa besa, jača ženski hormonalni sistem i umanjuje rizik od postmenopauznih tumora ili cista u materici.

Ulje tamjana dobija se zarezivanjem drveta Boswellia serata, koje raste u Aziji i Africi. Iz njega curi sok, koji je prvo bele boje, a nakon par nedelja postaje žut, zelen, braon, pa i crn.

Nakon što se skupi, smola se nosi na parnu destilaciju, posle čega nastaje ulje, čiji je spektar delovanja vrlo raznovrstan: uklanja aksioznost, ublažava simptome PMS-a, eliminiše infekcije mokraćnih puteva i ublažava tegobe, kao i simptome gušenja, koji se javljaju usled astme, bronhitisa ili zapaljenja pluća.

Foto: Pixabay

Zatim, regeneriše kožu, ubrzava zaceljivanje posekotina, ožiljaka od akni, boginja, bubuljica, ali i bora na licu, poboljšava cirkulaciju krvi i ublažava reumatske tegobe. Naravno, ako uzimate preparate od tamjana, neophodno je da se pre toga konsultujete sa lekarom.

Tamjan se sve više koristi i kao lek protiv raka. Pretpostavlja se da ulje tamjana odvaja jezgro kancerozne ćelije od tela citoplazme i zatvara ga, pri čemu ga sprečava da reprodukuje oštećene DNK kodove. Tako se tamjanom može uništiti samo kancerozna ćelije, ali ne i ona zdrava.

Evo kako se ulje tamjana upotrebljava:

Razblaženo ulje nanosi se na svaka dva do tri sata, lokalno, i na delove tela zahvaćene kancerom, i na tabane. Uz tamjan kombinuju se i druga lekovita etarska ulja. U slučaju kancera materice, na primer, zimzelen i tamjan zajedno se stavljaju na tabane svaka tri do četiri sata, uz direktnu primenu na stomaku. Etarsko ulje tamjana i zimzelena prodiru kroz kožu i u roku od pet minuta vrši se resporcija, odnosno aktivne komponente se cirkulišu kroz krv.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
zora

pre 3 godine

RESPORCIJA nikad cula za izraz a vidim i vama nije lak jer nam u nastavku kazete:"odnosno aktivne komponente cirkulisu kroz krv." Vidite i sami da vam taj izraz nije bio potreban.Absorcija bi nekako vise odgovarao jer on ustvari kaze da su aktivne komponente absorbovane.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija