• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: balkanpress

27.08.2020

07:43

SVAKO JUTRO POPIJTE ČAŠU OVOGA! Promene koje će vam se desiti nakon MESEC DANA su NEVEROVATNE

Ljubav

SVAKO JUTRO POPIJTE ČAŠU OVOGA! Promene koje će vam se desiti nakon MESEC DANA su NEVEROVATNE

Podeli vest

Nakon što saznate šta sve jedna čaša soka od paradajza može da izleči i vi ćete početi da praktikujete isto

Kako bi proverili zašto, stručnjaci sa Univerziteta Tajvan odlučili su da sprovedu jedan eksperiment.

FANTASTIČAN NAPITAK ZA ZDRAVLJE I DUGOVEČNOST! Ništa ovako ukusno niste probali!

Okupili su žene različitih starosnih dobi, težine i porekla, i dali im da piju po jednu čašu (oko 250 ml) soka od paradajza svakog dana, tokom mesec dana.

Najbrža i najvidljivija promena bila je značajan gubitak kilograma, a stručnjaci su naglasili da se ne radi o izbačenoj tečnosti, već samo o masnim naslagama.

„Testirane žene nisu menjale svoje navike u ishrani ili vežbanju, a već nakon nekoliko dana rezultati su se i te kako videli“, otkrivaju naučnici koji su sproveli eksperiment.

Takođe, oni su ženama na početku i na kraju istraživanja vadili krv. „Primećen je značajno niži nivo holesterola, a povećan likopen – antioksidant iz paradajza, koji sa sobom nosi pregršt benefita po zdravlje“, kažu naučnici.

Eksperiment je pokazao i da jedna čaša soka od paradajza dnevno ojačava imunitet, štiti od srčanih bolesti, ali i smanjuje rizik od razvoja raka. Osim toga, ovaj osvežavajući napitak pomaže i kod problema sa varenjem, stimuliše izbacivanje tečnosti, čuva zdravlje i sprečava bolesti bešike, pankreasa, jetre i pluća.

Sok od paradajza odličan je za kožu i blistav ten, a značajno smanjuje i kašalj, sprečava anemiju, ublažava reumatske simptome i popravlja krvnu sliku.

Ako ste preterali sa vežbanjem, popijte sok od paradajza i tegobe će nestati, a odličan je prirodni lek i zagrčeve u mišićima, jer je prava riznica magnezijuma – sadrži čak 11 mg na 100 grama.

Takođe, paradajz sadrži i kalijum, kalcijum, biljne proteine, kao i ugljene hidrate i neophodan vitamin C. Zato i vi požurite i počnite sa ovom odličnom navikom.

Napomena: Ako planirate da koristite kupovni sok od parajza, vodite računa da bude organskog porekla, inače efekti neće biti potpuni.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija