• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: jutarnji list

10.12.2020

09:15

(VIDEO) Trik za kojim su poludeli milioni: Uz pomoć čarape i pirinča možete izlečiti glavobolju, bol u zglobovima i vratu - evo i kako

Ljubav

(VIDEO) Trik za kojim su poludeli milioni: Uz pomoć čarape i pirinča možete izlečiti glavobolju, bol u zglobovima i vratu - evo i kako

Podeli vest

Ovo je trik sa čarapo i pirinčem koji će vam obezbediti dodatnu toplotu i olakšati bolove u bilo kom delu tela.

Ako trenutno sedite u svojoj sofi obučeni u vuneni džemper, umotani u ćebe i još se smrzavate, a prste na rukama i nogama gotovo da i ne osećate, uprkos uključenom grejanju, na dobrom ste mestu. Naime, ulazite u grupu ljudi kojima je uvek hladno i koji traže toplinu gde god i kad god mogu.

Zato vam danas donosimo ovaj izvrstan "recept" koji je pogledan gotovo milion puta, a nastao je u saradnji s timom istraživača, potkrepljen je istraživanjima i zadovoljava visoke standarde stranice wikiHow.

Trebaće vam pamučna čarapa, čaša, pirinač i mikrotalasna. Naime, čarapu punjenu pirinčom možete brzo zagrejati u mikroalasnoj, a jednom kad se ugreje možete je položiti na različita područja tela za ublažavanje bolova ili grejanje.

Ključ uspeha leži u upotrebi ISKLJUČIVO PAMUČNE ČARAPE koja se neće rastopiti ili zapaliti prilikom zagrejavanja. Zatim napravite čvor, kako biste nadev mogli zameniti po potrebi.

POSTUPAK

1. Izaberite odgovarajuću čarapu. Za manji grejač upotrebite čarapu do sredine kolena. Za veći upotrebite čarapu koja ide preko kolena. KORISTITE ISKLJUČIVO ČARAPU KOJA JE 100% IZRAĐENA OD PAMUKA. Odaberite gusto i čvrsto tkanja kako biste zaštitili kožu od vrelog pirinča i sprečili da iscuri.

Pazite da materijal čarape nema metalnih niti, poput srebra ili bakra, jer su zapaljive. Nemojte koristiti čarape s rupama, jer će pirinač ispasti. Za izradu većeg grejača umesto čarape upotrebite malu jastučnicu.

2. Stavite čarapu u visoku čašu i dodajte rižu. Ako vam čarapa izmiče s ruba stakla, upotrebite gumicu.

3. Napunite tri četvrtine čarape sirovim pirinčem. Ne koristite instant, jer je prethodno kuvana i sklonija je buđi. Moglo bi vam trebati između 4 do 6 šoljica (780 g do 1,17 kg) , zavisno od veličinei čarape. Četvrtinu čarape ostavite praznu kako biste na vrhu mogli vezati čvor. 

4. Ako želite možete dodati pet do 10 kapi esencijalnih ulja, biljni čaj ili osušene cvetove lavande.

5. Na vrhu čarape zavežite čvor i protresite pirinač kako bi se ravnomerno rasporedila po čarapi. Vezanje čvora umesto šivenja omogućuje vam promenu punjenja, jer nakon dužeg korišćenja može poprimiti neugodne mirise. Ako se to dogodi, odvežite čarapu, izbacite stari i napunite čarapu svežim pirinčem. 

Foto: printscreen youtube/WIKI HOW

Dodajte pirinač u čarapu ali tako da ostane mesta da možete vezati čvor

7. Zagrejte čarapu u mikrotalasnoj. Najbrži i najlakši način zagrejavanja čarape je u mikrotalasnoj. Stavite čarapu u mikrotalasnu sa šoljcom vode i zagrejte je na visokoj temperaturi jednu minutu. Pažljivo uklonite čarapu i proverite razinu topline. Vratite čarapu na još 30 sekundi, ako želite da bude vruća. Budite vrlo oprezni kada vadite čarapu, jer će biti izuzetno vruća. Voda će dodati vlagu u rernu i spriečiti da tkanina ili pirinač zagore. Ako osetite da gori, odmah isključite mikrotalasnu. 

8. Zimi čarapu punjenu rižom možete zagrejati i na radijatoru. Zamotajte čarapu u aluminijsku foliju i ostavite da se zagreje 30 minuta do sat vremena. Okrećite čarapu svakih 10 minuta kako biste osigurali ravnomerno zagrejavanje.

Za promrzlo telo, zagrejanu čarapu stavite u krilo i sednite s ćebetom omotanom oko tela.

Kad ste umorni, bolesni ili osećate bolove u zglobovima, stavite zagrejanu čarapu na zahvaćeno područje, na primer oko vrata, na 20 do 25 minuta za uklanjanje bolova. Kod menstrualnih grčeva lezite na leđa i na stomak položite zagrejanu čarapu na 30 minuta.

Glavobolju, migrenu, pritisak u sinusima i druge bolesti koje utiču na glavu i lice mogu se ponekad lečiti grejanjem. Lezite na leđa i stavite toplu rižinu čarapu na čelo ili lice. Alternativno, možete ležati na čarapi, kao da je jastuk.

Bolove kod artritisa takođe možete ublažiti toplom čarapom koju ćete držati na bolnim zglobovima po 20 minuta.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

SAZNAJEMO! Uhapšen Sergej Trifunović
Hronika

SAZNAJEMO! Uhapšen Sergej Trifunović

Inspektori Četvrtog odeljenja beogradske policije priveli su večeras glumca i političkog aktivistu Sergeja Trifunovića i to nakon što su kod njega našli nekoliko grama opojne droge, nezvanično saznaje Informer!

18.04.2024

21:36

Sport

Na današnji dan: Rođen jedan od najboljih fudbalera svih vremena!
Fudbal

Na današnji dan: Rođen jedan od najboljih fudbalera svih vremena!

19. APRILA 1972. godine rođen je legendarni brazilski fudbaler Rivaldo. Afirmisao se u Palmeirasu, pa igrao za Deportivo La Korunju, Barselonu, Milan, Kruzeiro, Olimpijakos, AEK... Sa Brazilom je bio prvak sveta 2002, sa Milanom prvak Evrope 2003, a Zlatnu loptu je dobio 1999. godine.

19.04.2024

06:00

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija