• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: mondo.rs/informer.rs

05.04.2021

11:28

OVE 2 VRSTE MESA ZAOBILAZITE! Doktor Perišić objasnio kako da prepoznamo KVALITETNO MESO puno gvožđa i vitamina D!

Ljubav

OVE 2 VRSTE MESA ZAOBILAZITE! Doktor Perišić objasnio kako da prepoznamo KVALITETNO MESO puno gvožđa i vitamina D!

Podeli vest

Profesor doktor Vojislav Perišić otkrio je koje meso bi trebalo jesti.

Gastroenterolog o ishrani i mesu uživo na televiziji.

Ako želimo izbalansirano, zdravo ali i jeftino da se hranimo, ovo su njegove preporuke! Gastroenterolog je ranije objasnio i kako bi trebalo marinirati meso da bi bilo najzdravije.

"Svakog dana mora komad mesa za ručak, može i soja, ali ja soju ne volim. Najkvalitetnije meso, evo da vam kažem, kada uđete u američku mesaru, najviše se jede govedina. A ne teleće, ne juneće. Zašto? Veoma je crveno, to govori o sadržaju gvožđa, a gde ima gvožđa ima i cinka", rekao je on. Pročitajte kako da prepoznate da li su vam "uvalili" mleveno meso pomešano s hlebom!

Foto: Tanjug

Perišić je objasnio na šta bi trebalo obratiti pažnju.

"Kada uzmete komad govedine, često tu imate i beličastu masnoću, ona je zdrava, ima vitamin D", rekao je on i dodao da vegetarijanci često imaju problem s manjkom vitamina D, cinka i gvožđa.

Foto: printscreen You Tube

"Sinoć sam čitao, oko 40 odsto vegetarijanaca u Velikoj Britaniji ima deficit cinka. A potrebno vam je samo deset miligrama dnevno, pa to je 20 grama mesa", kazao je prof. dr Perišić.

"Govedina je i jeftina, i daleko bolja od svinjetine. Od svinje samo but uzimajte, a kada je sušeno, jedite samo crveni deo. Osim ako je mangulica, tu terajte slobodno", rekao je prof. dr Perišić.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Dragojlo

pre 3 godine

Ovaj lupa ko Maksim po diviziji jer je pola mesa u Srbiji djubar!!!To ne zna a ostario covek!!!

bgd

pre 3 godine

Doktore,doktore nađite u bilo kojoj zvaničnoj mesari u Srbiji 1/jedan/kg GOVEĐEG mesa-nema ga,jer kod nas NEMA GOVEDINE u slobodnoj prodaji,u svežem stanju.Kod nas se,u svežem stanju,prodaje samo JUNEĆE meso.Popularno rečeno-"preraslo tele,nedoraslo goveče".

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija