• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

20.08.2021

09:08

SAČUVAJTE I BRONZANU BOJU I ELASTIČNU KOŽU NAKON SUNČANJA! Kokosovo ulje i mlaka voda za savršen ten!

Ljubav

SAČUVAJTE I BRONZANU BOJU I ELASTIČNU KOŽU NAKON SUNČANJA! Kokosovo ulje i mlaka voda za savršen ten!

Podeli vest

Nega nakon sunčanja je veoma važna kako bi vam koža izgledala predivno. Osim što želimo da sačuvamo bronzani ten što duže, potpuni efekat je moguć tek ako osim boje, vaša koža hidrirana i elastična. Zbog toga je veoma važno šta ćete uraditi nakon sunčanja na plaži ili bazenu

Evo nekoliko veoma korisnih saveta kako da sačuvate kožu nakon izlaganja suncu.

TUŠIRANJE

Obratite pažnju na vodu kojom se tuširate. Tuširanje je veoma važno čim napustite plažu ili bazen. Hlor, so i pesak moraju se isprati, ali koliko god voleli da se tuširate toplom vodom, nemojte to raditi koži koja je bila na suncu. Neka voda bude mlaka jer će mnogo više prijati i nećete osećati negativne posledice.

GEL ZA TUŠIRANJE.

Gelove koji sadrže sapune koji isušuju kožu nikako nemojte koristiti. Ona je prethodno već isušena od toplote. Gelovi za tuširanje na bazi ulja ili oni sa efektom dodatne hidratacije odličan su izbor. Takođe, izbegavajte pilinge, koji će iritirati kožu. Piling bi trebalo da uradite pre letovanja.

Foto: Shutterstock

Kako da sačuvate boju nakon sunčanja?

LOSION ZA NEGU

Umesto običnog mleka ili losiona za telo, koristite ono koje je namenjeno baš za negu nakon sunčanja. U sebi najčešće sadrži veliki broj vitamina i sastojaka koji umiruju, hlade, regenerišu i hidriraju kožu.

Ukoliko nemate losion tog tipa, birajte one koji su masniji i koji će obezbediti koži neophodnu vlažnost, a i prirodna ulja poput kokosovog daće odlične rezultate. Na taj način boja će se duže zadržati i nećete se ljuštiti.

NEGA OPEKOTINA

Ako ste baš dozvolili sebi da izgorite i pod uslovom da nisu opekotine višeg stepena, postoji nekoliko načina da ublažite bol. Jogurt ili razblaženo jabukovo sirće prirodni su načini da se opekotina smiri. Aloja vera je takođe sjajna jer njen gel hladi i obnavlja kožu, ali svakako bi trebalo da imate melem za opekotine.

On će regenerisati kožu u potpunosti i uz povećano unošenje tečnosti u organizam i obavezno izbegavanje sunca problemi će brzo biti rešeni.

BEZ ŠMINKANJA

Ne postoji razlog za šminkanje na plaži, ali i nakon plaže nema potrebe da stavljate jaku šminku. Umesto parfema upotrebite sprej za telo sa egzotičnim mirisom ili neka vam telo miriše samo na losion koji ste naneli. Iskoristite dane odmora da priuštite i koži detoksikaciju od svega. Preplanuli svakako izgledate fenomenalno i ne treba vam puno toga da vas ulepša.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Žoc dobio "pojačanje" za ABA titulu! Nazivali ga cirkuzantom, svi ga pljuvali, a on krenuo da rešeta! (VIDEO)
Partizan

Žoc dobio "pojačanje" za ABA titulu! Nazivali ga cirkuzantom, svi ga pljuvali, a on krenuo da rešeta! (VIDEO)

Košarkaši Partizana trijumfalno su krenuli u odbranu titule u ABA ligi, pošto su sinoć u Beogradskoj areni prilično glatko i ubedljivo savladali Igokeu sa 94:85 u prvom meču četvrtfinalne serije regionalnog takmičenja. Navijači crno-belih, osim zbog trijumfa, imaju razlog za zadovoljstvo i zbog uspona forme igrača koji je do pre nekoliko nedelja praktično bio zaboravljen i potpuno otpisan, a reč je o Amerikancu sa pasošem Hrvatske, Džejlinu Smitu (29)!

18.04.2024

10:28

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija