• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer

18.02.2021

19:50

MUZIKA IM JE U KRVI! Jelići su IZUZETNO popularni, a u porodici imaju i dve PRELEPE ŽENE koje se ne pojavljuju u javnosti! /FOTO/

Showbiz

MUZIKA IM JE U KRVI! Jelići su IZUZETNO popularni, a u porodici imaju i dve PRELEPE ŽENE koje se ne pojavljuju u javnosti! /FOTO/

Podeli vest

Braća Jelić, Dragutin Dragi i Žika, poznati su kao osnivači jugoslovenskog benda YU grupa koji je nastavio da postoji i nakon raspada bivše zemlje

YU grupu osnovao je upravo Dragi Jelić 1970, a prethodno je bio član benda "Džentlmeni".

Današnje generacije verovatno malo više poznaju Aleksu i Petra Jelića - sledeću generaciju Jelića. Petar Jelić je sa 19. godina postao član benda YU grupe, a Petar je nećak Dragog i Žike, sin Radeta koji je početkom šezdesetih bio solo gitarista u sastavu Albatrosi.

A poznati baletan Aleksa Jelić sin je Dragog Jelića i srpski je pop pevač i umetnik. Muzikom i umetnošću počeo je da se bavi od najranijeg detinjstva. Isprva je naučio da svira violu i violinu, a potom se početkom 1999. preselio u Barselonu gde je počela njegova ljubav prema plesu.

 

 

Igrao je u Mladoj Kompaniji Instituta za Teatar "IT DANSA" kao i u Barselonskom Liceo. Tokom ovog perioda počeo je i da komponuje, što je za rezultat imalo nastanak više od 20 pesama kao rezultat saradnje sa grupom prijatelja-muzičara. Krajem 2006. vraća se u Srbiju i objavljuje album "U tami disko kluba".

Godine 2007. i 2008. učestvuje na Beoviziji sa pesmama "Beli Grad" (2007) i "Beli Jablan" (2008) koju je otpevao u duetu sa Anom Štajdohar. Te 2008. godine zauzima drugo mesto, po glasovima publike i žirija, i dobija nagradu za najbolji scenski nastup. Bio je učesnik šoua koji se prikazivao na Prvoj srpskoj televiziji Tvoje lice zvuči poznato.

Aleksa Jelić ima sestru Anu, pravu lepoticu koja nije poznata javnosti. Inače, Aleksa se ne stidi da pokaže lepše polovine iz njegove porodice, pa su njegovi pratioci na instagramu imali prilike da upoznaju i njegovu mamu, ali i drugu sestru Jelenu.

 

 

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17