• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

23.11.2021

12:19

UDARILI GA PO DŽEPU! Kevin Spejsi kažnjen sa 31 milion dolara zbog kršenja ugovora

Showbiz

UDARILI GA PO DŽEPU! Kevin Spejsi kažnjen sa 31 milion dolara zbog kršenja ugovora

Podeli vest

Američki glumac Kevin Spejsi i njegove producentske kompanije moraju da plate studiju koji stoji iza serije "Kuća od karata" više od 30 miliona dolara zbog gubitaka nastalih usled njegovog otpuštanja zbog seksualno nedoličnog ponašanja, navodi se u arbitražnoj odluci

U dokumentu Višeg suda u Los Anđelesu stoji da su arbitri utvrdili da je Spejsi prekršio zahteve iz svog ugovora o profesionalnom ponašanju, uzimajući u obzir njegovo "određeno ponašanje prema nekoliko članova ekipe u svakoj od pet sezona u kojima je glumio u i izvršnoj produkciji Kuće od karata''''.

Studio MRC, koji stoji iza serije "Kuća od karata", morao je da otpusti Spejsija, zaustavi produkciju šeste sezone serije i prepravi je kako bi se uklonio Spejsijev centralni lik i skratio je sa 13 na osam epizoda da bi se ispoštovali rokovi, što je rezultiralo gubicima u vrednosti od više desetina miliona dolara, navodi se u dokumentu.

 - Bezbednost naših zaposlenih i radnog okruženja je od najveće važnosti za MRC -  navodi se u saopštenju MRC-a.

Foto: printscreen

Kevin Spejsi



Spejsijevi advokati tvrde da glumčeve radnje nisu bile značajan faktor u gubicima emisije.

Presuda je doneta posle više od tri godine sudskog spora i osmodnevnog dokaznog ročišta koje je držano u tajnosti.

Karijera 62-godišnjeg dobitnika Oskara naglo je stala krajem 2017. godine kada je pokret "MeToo" uzeo zamah.

Glumac Entoni Rap je tada rekao da ga je Spejsi seksualno napao kada je imao 14 godina na zabavi iz 1980-ih.

U to vreme, Spejsi je dao izjavu u kojoj je rekao da se ne seća susreta, ali je uputio izvinjenje.

Usledilo je nekoliko drugih optužbi za seksualnom uznemiravanje.

Tužilaštvo Masačusetsa je 2019. godine odbacilo jedan krivični postupak koji je pokrenut protiv Spejsija za nepristojan napad, kao i optužbu zbog navodnog dodirivanja 18-godišnjeg mladića u odmaralištu u Nantaketu.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Magazin

Džet set

Srbija