• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Telegraf.rs/Informer.rs

16.10.2019

12:16

(VIDEO) LEOPARD KOLAČ ZALUDEO SVET! Spolja izgleda kao običan hleb, ali kada ga rasečete nastaje magija!

Recepti

(VIDEO) LEOPARD KOLAČ ZALUDEO SVET! Spolja izgleda kao običan hleb, ali kada ga rasečete nastaje magija!

Podeli vest

Naučite da pravite ovaj kolač po receptu najpoznatijeg grčkog kuvara Akisa Petretzikisa

Sastojci za leopard kolač:

380ml mlakog mleka

1 kašika kvasca

100 gr šećera

1 kesica vanilinog šećera ili 1 kašičica ekstrakta vanile

560gr tvrdog brašna

prstohvat soli

30 gr putera na sobnoj temperaturi

Za crnu teksturu:

50 grama istopljene čokolade za kuvanje

10 grama kakao pudera

Za braon teksturu:

30 grama kakao pudera

20 ml mleka

Foto: Printscreen You Tube

Priprema testa:

U posudu dodajte mleko, kvasac, šećer i so. Ostavite 5 do 10 minuta da se kvasac aktivira.

Dodajte vanilu, bršano, so, maslac i mutite dodajući brzine 5 do 7 minuta dok ne dobijete testo.

Smeša će biti prilično lepljiva, pa ćete morati da je vadite uz malo brašna iz posude.

Podelite testo na dva jednaka dela, a jedan od njih podelite na pola.

Komade testa stavite u tri odvojene posude. Najveći komad biće bele boje. Sve tri posude pokrijte plastičnom folijom i ostavite sat vremena da se testo digne.

Priprema crne smeše:

U posudu u kojoj se nalazi manji deo testa dodajte čokoladu, kakao prah i gnječite dok se boja ne integriše u testo. Ponovo vratite foliju i ostavite još sat da se testo digne.

Priprema smeđe smeše:

U posudu u kojoj se nalazi drugi manji deo dodajte kakao prah, mleko i umešajte rukom testo. Ponovo vratite foliju i ostavite još sat da se testo digne.

Priprema leopard kolača:

Svaki od tri komada testa isecite na 6 delova.

Uzmite jedan komad crnog testa i rukama ga razvaljajte u traku dužine 50cm. Oklagijom je razvucite u širinu od 5 do 6cm.

Uzmite komad smeđeg testa u razvaljajte ga rukama takođe u traku od 50cm. Smeće testo stavite u crno u razvaljajte. Na kraju ćete dobiti kombinaciju smeđeg testa u crnom.

Uzmite sada jedan komad belog testa i opet ga razvaljajte u traku dužine 50cm. Traka neka bude široka 5 do 6cm. Stavite crnu i braon traku i zajedno ih urolajte. Na kraju ćete dobiti traku testa koja će spolja biti bela, a između će biti crna, u kojoj je će biti smeđa traka.

Sledite isti postupak za sve komade testa.

Prerežite sve komade testa na pola, razvaljajte ih dok svaki komad ne bude dugačak 35cm i stavite ih u pleh dimenzija 35x10cm.

Pokrijte i ostavite još sat vremena da se testo digne.

Zagrejte rernu na 180 stepeni i pecite 30 do 35 minuta.

Ostavite hleb da se dobro ohladi, premažite namazom od lešnika (po želji), iseckajte na komade i tek tada ćete videti rezultate.




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Preko Horgoša švercovao kofer prepun blaga! Zlatne i srebrne antikvitete prikrio ličnim stvarima u ručnom prtljagu (FOTO)
nije prošao

Preko Horgoša švercovao kofer prepun blaga! Zlatne i srebrne antikvitete prikrio ličnim stvarima u ručnom prtljagu (FOTO)

Carinski službenici su 23. aprila 2024. godine na graničnom prelazu Horgoš, u saradnji sa policijom, otkrili neobičan pokušaj jednog putnika, da u ličnom prtljagu prokrijumčari preko 300 komada starinskog pokućstva, bodeža u koricama, časovnika i nakita, za koje se pretpostavlja da bi pored materijalne, mogli imati i antikvitetnu vrednost.

24.04.2024

15:10

Sport

Planeta

Savez Srba iz Slovenije obeležio 22. april
Balkan

Savez Srba iz Slovenije obeležio 22. april

Savez Srba Slovenije i Muzej žrtava genocida, zajedno sa Srpsko kulturno društvo Maribor i SKUD Velenje organizovali su prethodnih dana u Velenju i Mariboru projekcije naših igrano-dokumentarnih filmova pod nazivom ,,Srbija veća od straha: Predavanje o tišini profesora Pavlovića“ i „Dve Brankove Kozare“.

24.04.2024

10:19

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija