POHOVANA PILEĆA KRLICA U RERNI I KROMPIR LEPEZA! Savršen nedeljni ručak!

Pixabay

10:05 Recepti 0

informer.rs | 03. 11. 2019.

POHOVANA PILEĆA KRLICA U RERNI I KROMPIR LEPEZA! Savršen nedeljni ručak!

Krilca hrskava, krompir preukusan i dekorativan, odlična ideja kad vam dolaze gosti, ali i za počastiti svoje nepce

Sastojci:

- 5-6 krompira
- začini po želji: so/vegeta, biber, crvena paprika, peršun
- 100g maslaca
- pavlaka za kuvanje
- 100g sira:gauda, ementaler-po izboru
- 100g suvog mesa - pršuta, može i šunka, slanina
- 1kg pilećih krila
- 100g prezla

RECEPT ZA OVU PITU OD BUNDEVE JE VRLO JEDNOSTAVAN, a uživaćete u svakom zalogaju!

Priprema:

1. Krompire oguliti, narezati na što tanje listiće, ali ne ići do kraja, krompir mora ostati u celini. Začiniti po zelji, pa ostaviti da malo odstoji. Poređati u pouljenu tepsiju, krompire premazati istopljenim maslacem. Peći na 200°C, 45-50min. Izvaditi, u proreze poređati sir i suvo meso naizmenično, preliti pavlakom za kuvanje i vratiti nazad u rernu. Peći jos nekih 15min, da sve lepo porumeni.

5 TRIKOVA DA VAM POMFRIT BUDE SAVRŠEN KAO U RESTORANU! Isprobajte ih

2. Krila raspoloviti, začiniti po želji, ostaviti da se mariniraju 30min. Preliti ih vrućim maslacem, promešati, pa onda uvaljati u prezle. Poređati na papir za pečenje. Peći na 200°C oko 30min, dok ne porumene.



Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na [email protected]