• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: BrightSide/informer.rs

15.12.2019

15:21

PRESOLILI STE RUČAK? Bez brige, postoji način kako da spasite stvar!

Recepti

PRESOLILI STE RUČAK? Bez brige, postoji način kako da spasite stvar!

Podeli vest

Ne mora da bude kraj sveta ako vam se dogodi da presolite ono što kuvate. Slede trikovi koje koriste poznati svetski kuvari, a spasiće vas puno puta tokom života jer svako može da pogreši

Spas za preslanu čorbu

* Najjednostavnije je dodati malo vode i prokuvati par minuta. Ali, ova metoda može da bude dobra samo ako ste mrvicu presolili čorbu pa ne treba dodavati puno vode.

ŠTA KUVATE DANAS? Egzotične falafel ćuftice sa kimom!

* Stavite kesicu pirinča u čorbu i provuhajte. Pirinač će upiti višak soli. 

* Dodajte malo šećera u čorbu, pričekajte da se otopi pa probajte. Ponavljajte postupak dok ukus soli ne postane prihvatljiv.

POSNO, A SLASNO! Salata sa flekicama i kukuruzom šećercem!

* Namirnice kao što su krompir, njokw, ili testo pomažu da se apsorbuje višak soli. Na primer, ubacite oljušten krompir i kuvajte ga 10 do 15 minuta pa ga izvadite. Upiće višak soli, a neće pokvariti ukus jelu. Njoke i testeninu dodajte samo ako po receptu mogu u čorbu.

Foto: Shutterstock

Spasite presoljeno meso

* Kisela pavlaka može da spasi jelo od mesa ako ste ga presolili.  Stavite meso u posudu sa kiselom pavlakom i ostavite da se hladi.

NAPRAVITE VASINU TORTU! Poslastica sa dugom istorijom i poznati srpski brend nastao u Paraćinu!

* Ako ste presolili mleveno meso, dodajte sitno seckani kupus, tikvicu ili narendajte sirovi krompir u smesu. So će se mane osjetiti, a jelo će biti sočno.

Foto: Pixabay

Preslano povrće? I za to postoji trik

* Sos od povrća spasićete paradajzom. Sitno je naseckajte u jelo i prokuvajte.

KULEN PO DOMAĆOJ RECEPTURI! Domaće je najbolje!

* Višak soli iz kuvanog povrća uklonićete tako što ćete dodati neslanu vruću vodom i kuvati nekoliko minuta.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

 

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija